Sfecla rosie contine multe vitamine si minerale. Efectele sale vindecatoare sunt incontestabile. Sfecla este o leguma ieftina, ce se consuma cel mai des iarna, fiarta sau in stare cruda.

Dar chiar si vara poti folosi frunzele de sfecla tinere in salata. Sfecla rosie are efecte vindecatoare. Care sunt acestea vom afla din randurile urmatoare.

Sfecla rosie este originara din zona mediteraneana. A fost utilizata pe scara larga in Roma antica, mai intai ca medicament si abia apoi ca leguma. Sfecla s-a raspandit apoi in toata lumea.

Sfecla contine vitamine, precum vitamina C si vitaminele B, sodiu, potasiu si calciu. De asemenea, contine si coloranti care intaresc vasele de sange.

Sfecla rosie si efectele sale vindecatoare

Sfecla are multe proprietati benefice:

  • Datorita continutului mare de betalina, sfecla are efect pozitiv asupra sistemului vascular si sustine functia ficatului.
  • Promoveaza o stare de spirit mai buna datorita unei substante numite GABA (acid gamma-aminobutiric).
  • Sustine productia de celule rosii din sange.
  • Neutralizeaza substantele toxice care se gasesc in corpul nostru.
  • Previne cancerul.

Nu trebuie sa mananci doar leguma rosie

Daca pana acum ai consumat doar legume rosie, ar fi bine sa mananci si frunzele tinere de sfecla, deoarece acestea sunt pline de vitamine si beta-caroten. Le poti adauga in salata, sau le poti gati cu spanac.

Sucul din sflecla rosie si alte legume (morcovi, telina) mentine sanatatea organismului. Iti recomand sa-l diluezi cu apa plata.

Vei vedea ca efectele sale asupra corpului uman nu sunt neglijabile. Nu uita sa adaugi aceasta leguma in cos data viitoare cand mergi la cumparaturi.