Salata cu nuci

În carnetul meu de retete culinare a apărut o nouă rețetă de salată sub numele de „Prinț” . Ei bine, ce pot să spun, salata este gustoasă și foarte sățioasă, mi-a plăcut. Va arăta foarte frumos pe masa festivă (si nu numai) iar oaspeții o vor aprecia.

Carnea de vită poate fi înlocuită cu ușurință cu carne de pui sau șuncă, si va fi de asemenea delicios. Nu tuturor din familia mea le place carnea de vită, așa că data viitoare voi încerca să o prepar cu alt tip de carne.

Nu aș înlocui castraveții murați (in saramura) cu castraveți in otet sau proaspeți, tocmai castraveții murați dulci-acrișori dau un gust minunat. Nucile joacă un rol important, ele adaugă gust și aromă salatei.

Verdictul meu  – salata este minunată, recomand să o preparați

Ingrediente necesare:

  • Carne de vită – 400g
  • Ouă – 4 buc
  • Castraveți murați – 250g
  • Nuci – 100 g
  • Usturoi – 1 cățel
  • Maioneză – după gust

Preparare:

Am fiert carnea de vită în apă sărată până când a fost gata. Am răcit-o în apa in care a fiert, apoi am tăiat-o în bucăți mici și am împărțit-o în două părți. Am așezat o parte ca prim strat, presărat cu usturoi tocat mărunt.

Am uns cu o cantitate mică de maioneză.

blankAm tăiat castraveții murați în bucăți mici, i-am împărțit în două părți. Am așezat o parte din castraveți ca al doilea strat.

Apoi am așezat jumătate din ouăle fierte tăiate în bucăți. Am uns cu maioneză și am repetat toate straturile.

blankDeasupra, am presărat cu nuci coapte si tocate. Am pus-o în frigider să se „aseze” timp de aproximativ 30 de minute.

blankSalata „Prinț” este gata, poate fi servită.

Vă doresc poftă bună! Prieteni, dacă v-a plăcut rețeta, nu uitați să o salvați pentru a nu o pierde! Și un mulțumesc special pentru like-urile voastre și pentru distribuirea rețetei – înseamnă mult pentru mine!