Rulouri crocante din piept de pui și cremă de brânză – Ce rețetă gustoasă!

Rulouri crocante din piept de pui și cremă de brânză – Ce rețetă gustoasă!

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 40 g alune (opțional)
  • pesmet
  • 100 g cremă de brânză
  • 1 ou
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare:

1. Spălăm, pe urmă tăiem carnea de pui felii subțiri. Frăgezim carnea, pe urmă o condimentăm cu sare și piper.

2. Tăiem ceapa mărunt iar morcovul îl dăm prin răzătoarea mare. Prăjim ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, până când devine transparentă. Adăugăm morcovul, sarea, piperul și gătim până la omogenizare.

3. Adăugăm brânza tăiată cubulețe. Amestecăm bine, până când brânza este topită în totalitate iar compoziția este omogenă.

4. Turnăm compoziția obținută într-un bol adânc. Adăugăm alunele mărunțite și mixăm.

5. Pe o felie de carne, așezăm o lingură de umplutură, pe urmă formăm un rulour. Procedăm la fel cu ingredientele rămase. Dăm rulourile prin ou bătut, pe urmă prin pesmet.

6. Prăjim rulourile într-o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți, până când se rumenesc frumos. Să le savurați cu placere!

Toată lumea mănâncă pui pentru că e uşor de digerat, uşor de preparat, are gust bun şi e accesibil. Şi toată lumea ştie că în cura de slăbire puiul are întâietate.

În plus, puiul capătă un gust delicios în combinaţie cu legume, condimente, sosuri uşoare. Poate fi un ingredient valoros într-un sandvici uşor de consumat când nu avem timp pentru un prânz mai sofisticat. Iar grăsimea din pui este un aliat excelent al sistemului imunitar, greu încercat în orice sezon rece.

Carnea de pui are de fapt, de multe ori, rolul de așa zis panaceu universal. Supa de pui este un aliment recomandat de către medici în perioade de convalescență, fiind un aliment ușor digerabil, dar care asigură necesarul de proteine, vitamine și minerale necesare refacerii rapide a celulelor, cu atât mai mult după o perioadă de suferință a corpului.