Rulouri cu cremă de lapte și frișcă – Salvați și încercați rețeta, sunt demențial de bune


Rulouri cu cremă de lapte și frișcă – Salvați și încercați rețeta, sunt demențial de bune

Ingrediente: 2 ouă, 8 linguri ulei, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 1 plic de amoniac, făină.

Ingrediente pentru cremă: 500 ml lapte, 3 linguri amidon, 150 g zahăr, 1 pachet margarină, frișcă

Mod de preparare:

1. Încălzim laptele pe baie de aburi. Adăugăm zahărul și uleiul. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Luăm vasul de pe foc, adăugăm ouăle, amoniacul stins și făina cernută. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Întindem o foaie de aluat și o tăiem fâșii. Formăm rulourile și le așezăm pe o tavă de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.

4. Pentru cremă, punem laptele, amidonul și zahărul într-un vas, pe foc mic. După ce am obținut un amestec omogen și dens, luăm vasul de pe foc și adăugăm margarina. Poftă bună!

Există studii care arată că persoanele care consumă lapte au un risc mai mic de a înceta din viață din cauza unor afecțiuni cum ar fi cele cardiace și accidentul vascular cerebral cu 15-20%. Această cercetare este prima care asociază consumul de lapte cu decesul cauzat de aceste afecțiuni.

Alte studii arată o mică scădere a incidenței decesurilor declanșate în urma afecțiunilor cardio-vasculare, accidentului vascular cerebral, diabet de tip 2,cancer de colon și posibil a cancerului de vezică urinară.

Cu un pahar de lapte de vacă primești la fel de multă vitamina D ca și 100 grame de somon, la fel de mult calciu ca și 200 grame de broccoli, la fel de mult potasiu ca și o banană mică, la fel de multă vitamina A ca și un morcov și la fel de mult fosfor ca și 200 grame de fasole gătită.