Rulouri crocante din piept de pui și cremă de brânză – Ce rețetă gustoasă!

Rulouri crocante din piept de pui și cremă de brânză – Ce rețetă gustoasă!

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 40 g alune (opțional)
  • pesmet
  • 100 g cremă de brânză
  • 1 ou
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare:

1. Spălăm, pe urmă tăiem carnea de pui felii subțiri. Frăgezim carnea, pe urmă o condimentăm cu sare și piper.

2. Tăiem ceapa mărunt iar morcovul îl dăm prin răzătoarea mare. Prăjim ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, până când devine transparentă. Adăugăm morcovul, sarea, piperul și gătim până la omogenizare.

3. Adăugăm brânza tăiată cubulețe. Amestecăm bine, până când brânza este topită în totalitate iar compoziția este omogenă.

4. Turnăm compoziția obținută într-un bol adânc. Adăugăm alunele mărunțite și mixăm.

5. Pe o felie de carne, așezăm o lingură de umplutură, pe urmă formăm un rulour. Procedăm la fel cu ingredientele rămase. Dăm rulourile prin ou bătut, pe urmă prin pesmet.

6. Prăjim rulourile într-o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți, până când se rumenesc frumos. Să le savurați cu placere!

Fiind un aliment lipsit de carboidraţi şi sărac în grăsimi, carnea de pui/pasăre reprezintă ingredientul perfect pentru siluetă. Aportul caloric redus alături de puterea mare de saţietate sunt avantaje care fac din carnea alba de pui prima alegere a celor care vor să scape de câteva kilograme.

În plus, s-a observat că aminoacizii din compoziţia ei au acţiune tonică asupra sistemului nervos şi scad apetitul.

Singura condiţie pentru a obţine beneficiile din carne este alegerea sotimentelor de carne cât mai sărace în grăsime (este recomandat să îndepărtezi pielea de la pui deoarece aceasta conţine aproximativ 3/4 din grăsimea pe care o are un pui).