Mini ruladele cu frișcă și cocos sunt încântătoare. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert delicios, încearcă această rețeta simplă. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente necesare pentru 12 porții:

  • 1 litru lapte proaspăt, 1 pahar zahăr
  • 1 cană+ încă 1 lingură de făină albă, 60 gr unt
  • 1 pliculet zahăr vanilat, 1 pahar lapte rece
  • 1 plic de frișcă pudră
  • 1.5-2 căni nucă de cocos rasă, nucă măcinată

Mod de preparare:

Turnăm laptele, zahărul și făina într-o cratiță și amestecăm bine pentru a nu se forma cocoloașe. Punem cratița pe aragaz și lăsăm amestecul să fiarbă până se îngroașă. Oprim apoi aragazul, adăugăm zahărul vanilat și untul și amestecăm până se topește.

Presărăm cu nucă de cocos tava în care vom pune aluatul și ne asigurăm că am acoperit-o complet. Imediat ce luăm amestecul de pe aragaz, îl turnăm în tava cu nucă de cocos și îl întindem bine, apoi îl băgăm la frigider și-l lăsăm să se odihnească.

Turnăm laptele rece într-un bol, adăugăm praful de frișcă și amestecăm cu mixerul până capătă o consistență solidă. Turnăm frișca peste aluatul rece de la frigider și o întindem uniform.

Tăiem aluatul în 12 bucăți egale și-l presărăm cu nucă măcinată. Rulăm apoi bucățile de aluat pentru a forma mini ruladele. Le decorăm după propriile preferințe. Eu am ales să pun câte jumătate de nucă pe fiecare mini ruladă. Acest desert este atât de bun, încât poate fi pregătit chiar și la un eveniment festiv. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!