Această rețetă transformă ingredientele clasice într-un desert spectaculos și delicios: rulade cu cremă de caramel și napolitană, o combinație perfectă de texturi și arome.

Crema de caramel, cu un gust bogat și onctuos, este realizată din lapte, zahăr, unt și o adiere de zahăr vanilat, oferind nu doar un gust profund, ci și o textură cremoasă ce contrastează plăcut cu blaturile aerate.

Blaturile, preparate cu grijă din făină, zahăr, lapte, ulei, ouă, cacao și praf de copt, oferă baza perfectă pentru ruladele noastre.

Îmbinarea dintre dulceața caramelului, blândețea blatului vanilat și intensitatea celui cu cacao creează un echilibru gustativ divin, în timp ce foile de napolitană adaugă un plus de textură și aspect vizual apetisant.

Ingrediente necesare pentru cremă:

800 ml lapte și 6 linguri amidon alimentar
300 g zahăr , 125 g unt
2 lingurițe zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru blat:

200 g făină, 150 g zahăr
150 ml lapte
50 ml ulei
5 ouă, 3 foi napolitană
10 g praf de copt, 2 linguri cacao

blank

Mod de preparare:

Începem cu blaturile: mixăm ouăle întregi cu zahărul până obținem o textură spumoasă, apoi turnăm laptele la temperatura camerei, uleiul, cernem și făina amestecată cu praful de copt în compoziție.

Amestecăm până la omogenizare, aproximativ 3 minute, apoi împărțim compoziția în două părți egale.

O parte amestecăm bine cu cele 3 linguri de cacao.

Turnăm cele două compoziții în două tăvi tapetate cu hârtie de copt ți unse cu unt și coacem blaturile la 180 de grade Celsius, timp de 25-30 minute, depinde de cuptor.

Lăsăm blaturile să se răcească, apoi tăiem în fâșii egale.

Pentru cremă, caramelizăm zahărul, amestecând continuu, apoi turnăm 700 ml lapte peste caramel, amestecăm bine și adăugăm ș zahărul vanilat. Continuăm să amestecăm până se topește caramelul, apoi adăugăm amestecul de lapte rămas cu amidon peste caramel.

Continuăm să amestecăm până crema începe să se îngroașe, după care luăm de pe foc, așteptăm 10 minute să se răcească un pic crema și adăugăm cubulețele de unt.

Amestecăm bine, până la omogenizare.

Ungem cele 3 foi de napolitană cu crema caldă, apoi așezăm două fâșii de blat, una neagră, una albă, în mijlocul fiecărei foi. Deasupra fâșiilor punem alte două fâșii: peste cea neagră punem o fâșie albă și invers. Pentru a lipi fâșiile între ele, le ungem cu crema de caramel.

Rulăm strâns foaia de napolitană, cu tot cu fâșii, apoi împachetăm rulada în folie.

Procedăm la fel și cu foile rămase, crema rămasă și fâșiile de blat.

Punem cele 3 rulade la rece pentru cel puțin 3 ore, după care putem tăia și servi.

Este o rețetă care promite să aducă un zâmbet pe buzele oricărui iubitor de dulciuri. Poftă bună!