Ruladă cu ganache de ciocolată albă – o bunătate! Rețetă explicată pas cu pas

Ruladă cu ganache de ciocolată albă reteta

Rulada cu ganache de ciocolată albă arată minunat și este foarte gustoasă. Îți recomand să o încerci chiar astăzi, pentru că se prepară foarte ușor. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluatul simplu:

  • 1 albuș de ou, 30 gr zahăr
  • 40 gr făină, 20 gr unt moale

Ingrediente pentru aluatul cu cacao:

  • 4 ouă, 1/2 cană zahăr
  • 60 gr unt topit, 1/2 cană făină
  • 1/4 cană cacao pudră
  • Un vârf de cuțit de sare

Ingrediente pentru ganache de ciocolată albă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare:

Mai întâi pregătim primul aluat și amestecăm într-un castron albușurile cu făina, untul moale și zahărul. Întindem aluatul într-o tavă mare (a mea are 33 x 34 cm) tapetată cu hârtie de copt. Așezăm aluatul astfel încât acesta să ocupe doar jumătate din tavă.

Trecem peste aluat cu un pieptene decorativ pentru a obține mai multe dungi. Punem tava în congelator pentru cel puțin 15 minute pentru ca aluatul să se întărească. Ruladă cu ganache de ciocolată albă prepararePentru a pregăti ganache-ul de ciocolată, punem smântâna dulce pe aragaz, la foc mic, dar nu o lăsăm să fiarbă. Turnăm smântâna fierbinte peste ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm bine până se topește toată ciocolata. Punem ganache-ul de ciocolata în frigider pentru a se întări.

Pentru a pregăti aluatul de cacao, separăm gălbenușurile de albușuri. Adăugăm un praf de sare în albușuri și amestecăm bine până obținem o spumă tare. Separat, batem gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm unt topit, făină și cacao.

În cele din urmă, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm bine cu un tel. Turnăm aluatul de cacao peste cel alb din tavă.

Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 10 minute.Ruladă cu ganache de ciocolată albă ingredientePresărăm o hârtie de copt cu zahăr pudră și imediat după ce scoatem blatul din cuptor îl transferăm pe această hârtie.Ruladă cu ganache de ciocolată albă aluatÎntoarcem blatul invers și întindem crema deasupra.

Ruladă cu ganache de ciocolată albă mod preparareRulăm aluatul, îl învelim în folie alimentară și îl punem la frigider. După câteva ore putem tăia și servi rulada. Poftă bună și spor la gătit!