rulada cu carne reteta

Rulada cu carne și brânză are un gust foarte bun, de aceea o fac mereu când îmi vin prietenii în vizită. Este ușor de preparat, așa că ar fi bine să o încerci și tu!

Ingrediente necesare:

  • 700 gr carne tocată
  • Miezul de la jumătate de pâine uscată
  • 1 ou, 1 lingură condimente, 1/2 linguriță piper
  • 250 gr brânză feta sau telemea
  • 200 gr mușchi afumat sau bacon afumat

Mod de preparare:

Punem toată carnea tocată într-un bol. Ar fi bine să folosim carne proaspătă tocată de noi, acasă. Adăugăm miezul de pâine, oul, condimentele și piperul și amestecăm bine cu mâinile pentru a combina ingredientele.

Tăiem o bucată de hârtie de aluminiu într-o foaie de aproximativ 30-25 cm și o ungem cu ulei. Punem amestecul de carne tocată pe folie și-l întindem astfel încât să acoperim toată folia.

rulada cu carne mod de preparareAșezăm feliile de carne afumată peste carnea tocată și așezăm brânza mărunțită în mijloc. Rulăm carnea tocată, ajutându-ne de folia de aluminiu. Învelim rulada în folie și o punem într-o tavă. Turnăm 100 ml de apă în tavă și o băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Coacem rulada timp de 45 de minute, apoi o scoatem din cuptor și îndepărtăm folia. Băgăm din nou rulada în cuptor și o mai lăsăm la copt timp de aproximativ 30 de minute.

După ce rulada s-a copt, o lăsăm să se răcească complet și abia apoi o tăiem în felii și o servim. Îți recomand să o lași la frigider o noapte întreagă înainte de a o tăia. Poftă bună și spor la gătit!