Ruladă cu căpșuni și ciocolată – un desert încântător, foarte gustos și aromat

rulada cu caspuni si ciocolata reteta

Îmi plac deserturile gustoase, care se prepară rapid. Rulada cu căpșuni și ciocolată este una dintre preferatele mele, deoarece este gata în doar câteva minute. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă, 4 linguri zahăr
  • 2 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 pachet cremă pentru prăjituri cu aromă de căpșuni
  • 500 ml smântână dulce
  • 200 gr căpșuni proaspete tăiate cubulețe

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 3 linguri apă
  • 3 linguri zahăr, 100 gr ciocolată
  • 80 gr unt

Mod de preparare:

Pregătim mai întâi blatul și începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Folosind mixerul, batem albușurile spumă. Separat, într-un alt vas, batem gălbenușurile cu zahărul apoi adăugăm făina de grâu. La final, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm totul cu un tel.

Turnăm aluatul obținut într-o tavă mare de copt (poate fi și tava de la cuptor) tapetată cu hârtie de copt și coacem la o temperatură de 180 grade timp de 15 minute.

După ce scoatem blatul din cuptor, îl rulăm și îl înfășurăm într-o cârpă umedă, apoi îl lăsăm să se răcească.

Pentru a prepara crema, batem smântâna dulce cu mixerul la viteză mică, apoi creștem viteza până la maximum. Spre final, adăugăm praful de cremă cu aromă de căpșuni și amestecăm până obținem o cremă fermă.

Împărțim crema în două părți egale, și adăugăm căpșuni proaspete tăiate cubulețe într-una din cele două creme.

Pentru a pregăti glazura, topim ciocolata cu zahărul și apa la bain-marie. O luăm apoi de pe foc și adăugăm untul tăiat în felii. Amestecăm bine până se topește complet și se combină cu restul ingredientelor. Lăsăm glazura să se răcească ușor.

Întindem aluatul, îl ungem cu crema cu bucăți de căpșuni, adăugăm apoi cealaltă cremă și îl rulăm. Învelim rulada în glazură de ciocolată, după care o punem la frigider pentru câteva ore. Poftă bună și spor la gătit!