rosii murate reteta

Roșiile murate cu usturoi și hrean sunt pe placul meu și a întregii familii. De când folosesc această rețetă, toată familia mea mănâncă roșii murate. Îți recomand să o încerci și tu! Este foarte simplă și ușoară, deci nu ai cum să dai greș.

Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:

  • 2 kg roșii, 8 căței de usturoi
  • 7 boabe piper negru, 3 frunze de hrean
  • 5 frunze de cireș, 5 frunze de coacăz negru
  • 5 frunze de dafin, 3 crenguțe de mărar, 2.5 linguri sare
  • 4 linguri zahăr, 1.5 litri apă, 1 lingură oțet 9%

Mod de preparare:

Spălăm bine roșiile și le înțepăm cu o scobitoare. Punem într-un borcan curat, frunzele de hrean, de cireș, de coacăze, cățeii de usturoi curățati și 2 crenguțe de mărar. Adăugăm apoi roșiile și punem deasupra ultima crenguță de mărar.

Turnăm apa într-o cratiță și o punem pe foc, apoi adăugăm boabele de piper, foile de dafin, zahărul și sarea și așteptăm să fiarbă. Turnăm apoi saramura în borcanul cu roșii și așteptăm 10-15 minute.

Vărsăm apoi saramura din borcan înapoi în cratița și așteptăm să ajungă la punctul de fierbere. Adăugăm oțetul în borcan, turnăm saramura proaspăt fiartă deasupra și înfiletăm bine capacul (ne asigurăm că nu curge).

Întoarcem borcanul cu susul în jos, îl acoperim cu o pătură și îl lăsăm să se răcească complet. După ce borcanul cu roșii s-a răcit, îl mutăm într-un loc întunecat și răcoros, de preferat în pivniță sau în cămară. Roșiile murate cu usturoi și hrean sunt gata pentru iarnă. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

Am pus aici toate rețetele noastre de ciorbe și supe. Poftă bună!