Rosii cherry la borcan

Roșiile marinate cu usturoi pentru iarnă nu sunt doar delicioase, ci și arată foarte atractiv! Puteți folosi roșii tari, tăiate felii sau jumătăți, roșii tip prună sau, așa cum am făcut noi, roșii cherry.

Marinada este extrem de simplă și reușită, fiind perfectă pentru a fi consumată complet, iar roșiile mici atrag mereu atenția ca aperitiv pe masă. Semințele de muștar adaugă o notă picantă, iar usturoiul mărunțit creează o iluzie de zăpadă.

În general: gustos, ieftin, ușor și actual! Urmăriți rețeta noastră pentru roșii întregi pentru iarnă fără oțet și acid citric, pentru a fi păstrate în apartament.

Ingrediente pentru două borcane de 1 litru:

  • Roșii – 1 – 1.2 kg (în funcție de mărime și densitatea umplerii)
  • Usturoi – 3 căței
  • Muștar boabe – 1 linguriță
  • Piper negru – 4 boabe
  • Acid acetic alimentar 70% – 1 linguriță (într-un borcan de 1 litru 0,5 linguriță)
  • (sau 50 ml oțet de masă 9% în loc de 70% – 25 ml într-un borcan de 1 litru)

Marinadă pentru 2 borcane de 1 litru:

  • Apă clocotită – 1 litru
  • Sare – 1 lingură (25 g)
  • Zahăr – 3 linguri (65 g)

Mod de preparare:

Spălați borcanele doar cu bicarbonat de sodiu, fără produse chimice, și clătiți-le bine. Sterilizați borcanele folosind metoda preferată: deasupra aburului (10 minute sunt suficiente pentru borcanele de un litru), în cuptor sau în cuptorul cu microunde.

Fierbeți capacele timp de 3 minute. Acoperiți borcanele sterile imediat cu capacele sterile.

Folosiți doar legume de calitate, evitându-le pe cele cu părți stricate sau putrezite. Pentru roșiile cherry, înțepați-le o dată în locul codiței. Puteți folosi și roșii mai mari, dar înțepați-le mai mult sau tăiați-le felii sau jumătăți.

blankAșezați roșiile în borcanele sterilizate. Pentru un borcan de 1 litru, sunt necesare aproximativ 600 g de roșii, în funcție de mărimea lor. Turnați imediat apă clocotită peste roșii. 1 litru de apă clocotită este suficient pentru două borcane.

Marinada:

După 15 minute, scurgeți apa din borcane într-o oală și completați cu apă până la 1 litru, pentru a ușura măsurarea sarii și zahărului.

Adăugați zahărul și sarea în apă și aduceți marinada la fierbere.

În fiecare borcan de 1 litru, adăugați 2 boabe de piper, 0,5 linguriță de semințe de muștar și 1 linguriță de usturoi mărunțit (folosiți o răzătoare fină sau un blender).

blankTurnați marinada clocotită în borcane, adăugați 0,5 linguriță de acid acetic 70% în fiecare borcan de 1 litru și închideți imediat cu capace.

Depozitarea:

Întoarceți borcanele pentru a verifica etanșeitatea capacelor și lăsați-le acoperite cu o pătură pentru 1 zi, până se răcesc complet.

blankUsturoiul mărunțit creează iluzia de zăpadă, sedimentându-se pe roșiile mici și rotunde. Nu vă faceți griji, marinada va deveni clară după ce se odihnește. Roșiile pentru iarnă vor avea un gust dulce moderat, cu o aromă plăcută de usturoi și o notă picantă de la semințele de muștar.

blankBucurați-vă de rețeta aceasta minunată și spor la conserve!