Diferite tipuri de drojdie sunt folosite in medicina populara rusa. Drojdia contine substante care activeaza functiile ficatului, rinichilor si intestinelor.

Sunt fabricate prin fermentarea diferitelor tipuri de alimente. Un exemplu tipic este varza murata, iaurtul simplu sau chefirul, care este in esenta, lapte fermentat.

Acest articol se va concentra asupra sfeclei, care in sine este o legume extrem de sanatoasa. Sucul sau proaspat este utilizat, de exemplu, in tratamentul leucemiei.

Cu toate acestea, daca fermenzi sfecla, efectele sale benefice asupra sanatatii vor fi si mai mari.

Efectele drojdiei de sfecla rosie asupra sanatatii

Conform mai multor studii medicale, sfecla fermentata poate preveni dezvoltarea tipurile maligne de cancer, poate curata si regenera ficatul si poate elimina substantele toxice din intregul corp.

In plus, amelioreaza constipatia si rezolva multe alte probleme de sanatate legate de tractul digestiv, intestine si digestie.

Medicina populara rusa considera ca drojdia de sfecla este cel mai bun remediu natural pentru aterioscleroza si, de asemenea, pentru tensiunea arteriala crescuta.

De asemenea, este extrem de eficienta pentru detoxifierea si regenerarea corpului dupa chimioterapii agresive.

Pregatirea acestei drojdii este extrem de simpla. Vei avea nevoie doar de ingrediente simple si ieftine.

Pentru drojdia de sfecla, ai nevoie de:

  • Un borcan mare cu un volum de 3 litri, capac cu gauri
  • 700 gr sfecla, 2 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr stafide

Mod de preparare:

Spalam sfecla, o curatam si o taiem in cubulete sau in felii subtiri. O punem in borcan. Adaugam stafide, faina si zahar.

Turnam apa fiarta, dar racita, in borcan si amestecam bine. Unii oameni prefera sa adauge zeama din varza murata pentru a sustine fermentarea.

Inchidem recipientul cu un capac cu gauri sau un tifon (astfel incat drojdia sa poata respira). Lasam borcanul intr-un loc cald timp de 6-7 zile.

Amestecam continutul bocanului de doua ori pe zi si, daca este necesar, indepartam spuma de la suprafata.

Dupa o saptamana, strecuram infuzia si drojdia de sfecla este gata. Ce mai ramane, putem arunca la gunoi.

Gustul drojdia va fi usor acru si sarat. Cu toate acestea, este extrem de sanatos pentru organism si, in plus, are efect alcalin sau asupra sangelui.

Consuma 3-4 linguri de drojdie de 3 ori pe zi inainte de mese. Depoziteaza drojdia in frigider.

Dupa consumarea drojdiei, primul tratament va fi finalizat. Se face apoi o pauza de 3 luni si apoi se repeta tratamentul.

Se face din nou o pauza de 3 luni si se repeta tratamentul pentru a treia oara. Dupa un an, ficatul, rinichii, intestinele si practic intregul corp va fi complet curatat si regenerat.

Informatii suplimentare despre drojdia de sfecla

In timp ce consumi drojdia, este posibil sa ai diaree usoara. Ideea este ca toxinele din corp sunt eliminate, iar acest lucru duce la manifestari temporare de detoxifiere.

Contraindicatii

Drojdia de sfecla rosie si alimentele fermentate nu sunt, in general, recomandate persoanelor cu probleme renale majore, dificultati de digerare in faza acuta sau guta. In aceste cazuri, este recomandat sa discuti cu un medic.

De asemenea, ar trebui sa ai grija daca ai tensiunea arteriala scazuta, deoarece ar putea scadea si mai mult.