Cea mai gustoasă rețetă de Mere coapte – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 mere, 2 linguri miere, 50g alune, 3 linguri de cereale și scorțișoară


Cea mai gustoasă rețetă de Mere coapte – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 mere, 2 linguri miere, 50g alune, 3 linguri de cereale și scorțișoară

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 2 linguri miere
  • 50 g alune
  • 3 linguri cereale
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare:

1. Setăm temperatura cuptorului la 180 de grade. Spălăm merele, le tăiem partea de sus (păstrăm căpăcelele) și le îndepărtăm miezul și pulpa astfel încât să nu stricăm forma fructului.

2. Mărunțim pulpa merelor, într-un bol. Adăugăm cerealele, alunele mărunțite, scorțișoara și mierea. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Umplem merele cu compoziția obținută și le acoperim cu căpăcelele păstrate.

4. Într-o formă de copt, așezăm merele. Adăugăm apă până la nivelul lor și le coacem timp de 20 de minute, în cuptor. Poftă mare!

Merele, aceste fructe accesibile si foarte valoroase, au proprietati vindecatoare foarte bune. Ele sunt cele mai indicate fructe pentru functionarea normala a organismului. De ce? In acest articol va prezentam care sunt proprietatile lor si cat de mult ajuta in mentinerea sanatatii.

Nu intamplator se spune ca un mar pe zi te ajuta sa fii sanatos, acest fruct are proprietati benefice pentru organism si este un remediu natural pentru aproape toate afectiunile si bolile ce pot aparea. Cum orice exces poate fi daunator corpului si merele trebuie consumate cu moderatie.

Merele vindeca constipatia, anemia, atonia intestinala, oboseala, slabiciunea. Se recomanda sa se manance cate 2-3 mere in fiecare zi. In special merele verzi cresc aciditatea din stomac si deci ajuta in prevenirea si tratamentul constipatiei. Si merele coapte sunt recomandate in caz de constipatie deoarece au proprietati de calmare a arsurilor, inflamatiilor stomacale. La femeile insarcinate si copii merele sunt un bun remediu pentru anemie.