Rețetă Prăjitura cu Morcov - Nu dai Niciodată Greș cu Ea

Rețetă Prăjitura cu Morcov – Nu dai Niciodată Greș cu Ea

Aceasta reteta minunata pentru carrot cake vine de pe vremea strabunicii mele. Eu si familia mea ne asiguram ca facem cateva astfel de torturi pentru ocazii speciale, pentru a ne asigura ca este destul. O sa iti placa textura pe care o are aceasta gustare datorita ananasului, a nucii de cocos si, desigur, datorita morcovilor.

  • Aprobata in bucataria de testare
  • Timp total: Pregatire: 20 de minute; Coacere: 50 de minute
  • 12 portii

Ingredientele necesare pentru a prepara Carrot Cake

  • 2 cani de faina, 2 cani de zahar, 2 lingurite de scortisoara macinata
  • O lingurita de praf de copt, O jumatate de lingurita de sare, 3 oua mari, la temperatura camerei si o jumatate de cana de ulei de canola
  • 2 cani de morcov dat bine prin razatoare, O lingurita de extract de vanilie, O cana de ananas zdrobit si bine scurs, O cana de nuca de cocos data prin razatoare si indulcita, O cana de nuci taiate

Glazura de crema de branza

  • 180 de grame de crema de branza, inmuiata, 6 linguri de unt
  • 3 cani de zahar pudra si o lingurita de extract de vanilie

Instructiuni

  1. Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, scortisoara, praful de copt si sarea. Adauga ouale, uleiul, morcovii si vanilia; amesteca pana la omogenizare. Adauga si ananasul, nuca de cocos si nucile.
  2. Toarna amestecul intr-o tava de copt. Coace la 175 de grade Celsius timp de 50- 60 de minute sau pana cand o scobitoare bagata in centru iese curata. Lasa la racit.
  3. Pentru glazura, amesteca crema de branza si untul intr-un bol mic pana devine pufos. Adauga zaharul pudra si vanilia, dupa care continui sa amesteci. Poti sa pui la racit. Poti sa mai adaugi nuci. A se tine la frigider.

Morcovul, apropo, are si foarte multe beneficii asupra sanatatii. Morcovii au fost folosiți dintotdeauna în combinații pentru creme de față și de mâini, folosite împotriva ridurilor, dar și pentru a reduce din vizibilitatea unor cicatrici în urma arsurilor, eczemelor, furunculelor.

De altfel, morcovul se pune direct pe rana proaspătă acolo unde este cazul, iar măștile pentru față cu morcov crud sunt recunoscute ca fiind printre cele mai răcoroase și benefice. Un consum regulat de morcov ajută în păstrarea unei epiderme sănătoase și strălucitoare. Consumul regulat nu trebuie să se confunde cu supra doza, căci este foarte posibil ca pielea să prindă o vagă culoare de portocaliu.