ceai-de-urzica

În scopul alinării durerilor articulațiilor și ameliorării mobilității, exercițiile fizice sunt unul din cei mai buni aliați. Practicarea sporturilor blânde, precum yoga sau pilates, este recomandată la orice vârstă.

Există multe motive care determină apariția durerilor articulare. Aceste cauze pot fi o mișcare bruscă, o boală cronică, sau cel mai des, menținerea unei poziții rigide timp îndelungat, adică mai multe ore.

Știați că există remedii naturale care pot ușura acest tip de durere? Puteți să le descoperiți în acest articol.

Fitoterapia contra durerilor articulare

Datorită plantelor puteți reduce durerile articulare și inflamațiile, ameliora mobilitatea și preveni uzura articulațiilor. Infuziile și decocturile de plante menționate în continuare vă vor permite să vă simțiți mult mai bine.

Rozmarinul

Are proprietăți antioxidante care permit reducerea uzurii cartilagiilor la pacienții suferinzi de artroză. Puteți adăuga această plantă aromatică în sosuri, supe și la preparatele din carne. Este recomandat să beți o infuzie făcută dintr-o linguriță de rozmarin uscat și o ceașcă de apă fiartă. Puteți să beți această infuzie de trei ori pe zi.

Urzica

Această plantă are proprietăți diuretice și ne ajută la eliminarea lichidelor care se acumulează în articulațiile inflamate. Pentru a profita de toate proprietățile urzicilor, este important să nu consumăm mai mult de trei cești pe zi dintr-un astfel de decoct făcut din rădăcini uscate (o linguriță la un sfert de litru de apă, lăsați să se odihnească timp de 10 min, apoi strecurați.

Ghimbirul

Este o plantă care se folosește pentru durerile articulare, dar în egală măsură pentru dezinflamarea articulațiilor. Puteți rade câteva bucățele de ghimbir și să-l adăugați la salate sau să cumpărați ghimber sub formă de praf. Puteți pregăti o infuzie dintr-o linguriță de rădăcină uscată pentru o ceașcă cu apă clocotită.

Mesteacănul

Acest arbore are numeroase proprietăți diuretice si anti-inflamatoare. Este excelent pentru persoanele care suferă de artroză și de artrită reumatoidă. Datorită preparatelor din mesteacăn, zona dureroasă se va dezinflama.

În plus, acest arbore permite eliminarea lichidelor care s-ar fi putut acumula în articulații. Faceți o infuzie cu o linguriță de frunze uscate de mesteacăn pentru o ceașcă de apă. Nu beți mai mult de două cești pe zi.

Alte remedii pentru durerilor articulare la îndemâna tuturor

Se pot folosi câteva tratamente ușor de aplicat acasă pentru reducerea durerilor articulare.

Ulei de ficat de cod

Se poate găsi la orice magazin de produse naturale și dietetice. Consumați trei rații de cod pe săptămână pentru a evita bolile inflamatorii ale articulațiilor, cum ar fi artrita. O altă posibilitate este uleiul de ficat de cod. Un studiu recent arată că 87% dintre persoanele care îl consumă au mult mai puține enzime nocive în articulații.

Ceaiul verde

Este un antioxidant minunat cu nenumărate proprietăți, mai ales în reducerea acumulării de lichide în organism și în arderea grăsimilor. Dacă articulațiile sunt dureroase din cauza unor probleme de greutate, aceasta infuzie face minuni.

În plus, polifenolii pe care îi conține vă vor permite reducerea problemelor cauzate cartilagiilor de surplusul de greutate.

Ananasul

Ananasul proaspăt (consumat direct sau suc) permite reducerea durerilor cauzate de articulațiile inflamate datorită unei enzime numită bromelină. Aceste proprietăți sunt caracteristice numai ananasului crud, nu copt, compot sau prăjituri.

Inul

Semințele de in sunt un remediu natural foarte puternic contra durerilor articulare. Acest fapt se datorează conținutului în acizi grași omega 3.

Murele

Sucul de mure sau consumul direct al acestor minunate fructe va ameliora durerile articulare. Proprietățile anti-inflamatorii ale murelor sunt cunoscute încă din antichitate.

Exercițiile fizice vă vor ajuta să ameliorați durerile și în același timp să creșteți mobilitatea.