Masează acest punct de pe picior și scapă de multe boli

Masajul anumitor puncte de pe corp este una dintre cele mai vechi metode de tratament care a fost folosita de secole. In total, o persoana are 365 de puncte si 12 meridiane pe corp. Exact cate zile si luni sunt intr-un an.

Un astfel de masaj se bazeaza pe teoria meridianelor si cailor care leaga organele individuale.

Activarea Zu San Li duce la vindecarea multor boli, prelungnd astfel viata. In China, acest punct este cunoscut ca „pungul lonvegitatii”, iar in Japonia ca „punctul care vindeca sute de boli”.

Unde este punctul magic Zu San Li?

Punctul Zu San Li este situat sub rotula genunchiului. Pentru a-l gasi, trebui sa acoperi genunchiul cu degetul mare al mainii (mana dreapta pe genunchiul drept) asa cum se arata in imagnea de la inceputul articolului.

Punctul se afla sub degetul mic, sub forma unei mici gauri intre oase.

Dar exista si un alt mod de a-l gasi. Asaza-te pe podea, impinge ferm ambele picioare in podea si trage-le, fara a ridica calcaiele de la sol.

Vei observa ca exista un loc ridicat sub genunchi. Gaseste punctul ce mai inalt, asaza degetul pe el si ia pozitia obisnuita pentru a incepe masajul.

Zu San Li are urmatoarele sarcini:

  • Controleaza activitatea organelor din jumatatea inferioara a corpului.
  • Controleaza activitatea maduvei spinarii in zonele care sunt responsabile pentru buna functionare a tractului digestiv, a organelor genitale, a rinichilor si a glandelor suprarenale.

Masand punctul Zu San Li, poti creste activitatea glandelor suprarenale, cele mai puternice glande endocrine care sunt principalii protectori ai sanatatii. Glandele suprarenale secreta adrenalina, hidrocortizon si alti hormoni importanti in sange.

Cu un masaj zilnic al „punctului longevitatii” poti normaliza activitatea glandelor suprarenale, care sunt responsabile de urmatoare functii in organism:

  • Normalizeaza tensiunea arteriala
  • Normalizeaza glucoza si insulina
  • Elimina procesele inflamatorii din organism
  • Regleaza sistemul imunitar

In plus, masarea punctului Zu San li poate:

  • Imbunatati digestia
  • Vindeca bolile sistemului digestiv
  • Reduce stresul
  • Vindeca multe alte afectiuni, inclusiv constipatia si gastrita.

Cum si cand sa masezi „punctul longevitatii”?

Cel mai bine este sa masezi punctul Zu San Li dimineata si inainte de pranz, de 9 ori, intr-o miscare circulara in sensul acelor de ceasornic, alternativ pe fiecare picior (adica de 9 ori pe un picior si de 9 ori pe celalalt picior). Fa acest lucru in mod repetat in decurs de 10 minute.

Inainte de a incepe masajul, trebuie sa te asezi intr-o pozitie confortabila, relaxanta si sa respiri calm.

Masajul se efectueaza fie cu degetele, fie cu boabe (de hrisca, ovaz, orez). De asemenea, poti aseza o jumatate de catel de usturoi pe piele si sa o lasi sa actioneze timp de 1-2 ore (pana cand pielea devine rosie).

Masarea punctului de masaj Zu San Li seara, este potrivita pentru pierderea in greutate. Se spune ca astfel poti pierde 400-500 de gr pe saptamana.

Cu toate acestea, nu trebuie sa efectuezi masajul chiar inainte de culcare, deoarece este posibil sa nu reusesti sa adormi. Masajul poate fi efectuat in fiecare zi, dar cel mai bun rezultat il obtii atunci cand este luna plina.

De asemenea, este recomandat sa tii cont si de urmatoarele sfaturi:

La opt zile de la inceputul lunii pline, maseaza acest punct dimineata, alternativ pe fiecare picior, in sensul acelor de ceasornic. Acesta este cel mai bun moment pentru cresterea imunitatii, imbunatatirea functiei organelor si incetinirea procesului de imbatranire.

Masajul trebuie efectuat inainte de pranz, pe fiecare picior, in sensul acelor de ceasornic, pentru imbunatatirea starii generale.