cheescake cu branza de vaci si ciocolata

Cheesecake vienez este un desert gustos, potrivit pentru orice ocazie. Dacă nu l-ai încercat până acum, nu mai pierde timpul. Ingredientele și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos:

Ingrediente:

  • 1 kg brânză de vaci grasă
  • 1 și 1/5 cană zahăr pudră, 5 ouă
  • 100 gr unt, 1 lingură făină de cartofi
  • 1 lingură făină de grâu, 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 40 gr unt

Mod de preparare:

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, așa că le scoatem din frigider cu cel puțin o oră înainte de a pregăti rețeta.

Punem brânza de vaci într-un blender și o amestecăm până devină fină. Într-un bol, adăugăm untul moale și zahărul pudră și amestecăm cu mixerul până se combină bine ingredientele. Adăugăm ouăle, pe rând, amestecând bine, aproximativ 12 minute, după fiecare ou adăugat.

Apoi, adăugăm brânza de vaci și, în cele din urmă, cele două tipuri de făină și zahărul vanilat. Amestecâm puțin, cât să se combine ingredientele.

Ungem o tavă rotundă cu unt și turnăm aluatul în ea. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 150 grade și coacem cheesecake-ul timp de aproximativ 1 oră, apoi oprim aragazul și mai lăsăm tava în cuptor pentru încă o oră.

Scoatem apoi prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească.

Pregătim glazura de ciocolata, topind ciocolata cu lapte la bain-marie. Adăugum untul și amestecăm ușor. Lăsăm ciocolata topită să se răcească puțin apoi o turnăm peste cheesecake-ul rece.

Punem cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 3 ore, după care îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!