Merele sunt fructele mele preferate si pe langa faptul ca sunt foarte sanatoase pot face, cu ajutorul lor, niste prajituri parfumate si aromate. Reteta de astazi este una gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente pentru blat:

  • 12 linguri de faina, 2 oua, putina sare
  • 9 linguri de zahar, 9 linguri de lapte, 9 linguri de ulei
  • Jumatate de praf de copt

Ingrediente pentru umplutura:

  • 2 – 3 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 10 mere dulci, mai mari
  • Putina scortisoara si coaja de lamaie rasa

Mod de preparare:

1. Vom incepe prin a pregati umplutura de mere – acestea se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, impreuna cu zaharul si se calesc la foc mediu pana scade la jumatate zeama lasata – se adauga scortisoara si coaja de lamaie si se lasa la racit.

Cantitatea de zahar poate fi modificata – in functie de cat de dulce ati vrea sa fie.

2. Pentru blat – se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si poutina sare pana obtineti o compozitie mai cremoasa iar ouale isi vor schimba culoarea.

Treptat, se adauga laptele (la temperatura camerei) si uleiul. Se mixeaza bine si la final se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, sa nu aiba cocoloase.

3. Avem nevoie de o tava de 21×24 pe care o dam cu ulei si faina. Se toarna jumatate din aluat si se pune la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade

Scoatem tava, adaugam compozitia de mere si cealalta jumatate de aluat. Se da la cuptor pana se rumeneste

Inainte de a scoate prajitura, verificati-o cu o scobitoare. Cand este gata, se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar.

Sfaturi și idei suplimentare:

Mentionez ca acestea sunt valabile in special pentru gospodinele incepatoare, asadar, cele care sunteti experimentate sa nu ma certati ca sunt prea banale 🙂

Iată câteva sugestii pentru a vă îmbunătăți rețeta de prăjitură cu mere:

Experimentați: nu ezitați să adăugați alte condimente pe lângă scorțișoara și coaja de lămâie. Nucșoara și ghimbirul pot adăuga o notă de savoare unică.

Dulceața merelor: dacă merele sunt deja foarte dulci, puteți reduce cantitatea de zahăr din umplutură. Acest lucru vă va permite să savurați aroma naturală a merelor.

Consistența aluatului: asigurați-vă că aluatul este omogen și neted înainte de a-l turna în tava pregătită. Dacă aluatul este prea gros, puteți adăuga puțin lapte pentru a-l subția.

Temperatura ingredientelor: pentru un aluat mai aerat, asigurați-vă că toate ingredientele pentru blat sunt la temperatura camerei înainte de a le combina.

Timpul de coacere: fiecare cuptor este diferit, așa că folosiți timpul de coacere indicat ca un ghid. Prăjitura este gata când capătă o culoare aurie frumoasă și când scobitoarea introdusă în centru iese curată.

Răcirea: lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o pudra cu zahăr. Acest lucru va preveni ca zahărul să se topească și să se înmoaie crusta.

Servirea: prăjitura cu mere este delicioasă atât caldă, cât și rece. Încercați să o serviți cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu un sos de caramel pentru un plus de indulgență.

Important este să vă bucurați de procesul de preparare și să ajustați rețeta conform gusturilor personale.  Pofta buna alături de cei dragi!