Prajitura cu cacao

Dacă ți-ai chemat prietenii la masă și vrei să-i surprinzi cu un desert deosebit, încearcă această rețetă simplă și rapidă. Vei obține o prăjitură în 4 culori, foarte gustoasă și pufoasă. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă, 1.5 căni zahăr
  • 125 ml apă fierbinte, 250 ml lapte
  • 250 ml ulei, 2.5 căni făină de grâu
  • 2 plicuri praf de copt, 1 plic zahăr vanilat
  • 3.5 lingurițe cacao, coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Punem o foaie de copt pe fundul unei tăvi rotunde, cu diametru de 24 de cm, iar marginile le ungem cu unt.

Pregătim apoi aluatul și începem prin a amesteca ouăle cu zahărul și apa până se deschid la culoare. Pentru a bate ouăle, folosim mixerul la viteză mare. Adăugăm apoi, uleiul de floarea soarelui, laptele și mai amestecăm puțin.Prajitura pufoasaOprim apoi mixerul și adăugăm făina de grâu cernută, zahărul vanilat și praful de copt. Amestecăm cu o spatulă sau o lingură de lemn, pentru a încorpora făina. Radem coaja de la o lămâie și o adăugăm în aluat. Împărțim aluatul obținut în patru părți egale.

Într-o parte, punem o linguriță plină de cacao, în cealaltă parte adăugăm doar jumătate de linguriță de cacao, iar în cea de-a treia parte de aluat adăugăm două lingurițe de cacao. Amestecăm bine fiecare bol cu aluat. Ultimul bol va rămâne cu aluat simplu.Prajitura cacaoFolosind o lingură punem toate cele 4 tipuri de aluat în tavă, astfel încât să obținem o prăjitură în mai multe culori. La final, amestecăm aluatul cu o scobitoare sau un băț de frigărui pentru a crea un model frumos deasupra.Prajitura cu cacao pufoasaBăgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 35 de minute. Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, așa că ar fi mai bine să faci testul cu scobitoarea înainte de a scoate prăjitura din cuptor. Prajitura cu cacao si vanilieIntrodu o scobitoare în mijlocul aluatului și apoi scoate-o afară. Dacă pe scobitoare rămân urme de aluat, înseamnă că acesta nu este copt suficient. În schimb, dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că prăjitura este gata.

Las-o să se răcească, apoi servește-o împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!