Prăjitura „Norișori de căpșuni” – Rețetă fără coacere, un adevărat deliciu de sezon

Prăjitura „Norișori de căpșuni” – Rețetă fără coacere, un adevărat deliciu de sezon. Este o reteta noua, pe care am testat-o chiar sambata aceasta si a devenit brusc una dintre retetele mele preferate de prajituri cu capsuni.

Ingrediente:

 • 300 g căpșuni
 • 100 g biscuiți
 • 400 ml iaurt
 • 1-2 tablete ciocolată albă
 • 10 g gelatină
 • 50 ml apă

Mod de preparare:

Modul de preparare al acestei prajituri este foarte simplu, chiar daca din poza pare o prajitura complciata. Va recomadn sa urmati pasii descrisi de mine mai jos, iar daca aveti intrebari, nu ezitati sa-mi scrieti un mesaj pe facebook.

 1. Într-un bol, punem gelatina la hidratat.
 2. Într-o tavă tapetată cu folie alimentară, așezăm un strat de căpșuni tăiate felii.
 3. Pentru cremă, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm iaurtul, zahărul și amestecăm foarte bine.
 4. Adăugăm gelatina topită pe baie de aburi și amestecăm bine.
 5. Turnăm un strat de cremă în formă. Pe deasupra, așezăm un strat de biscuiți pe urmă unul de căpșuni. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
 6. Punem prăjitura la frigider peste noapte.

Cateva lucruri interesante despre capsuni
În Belgia există un muzeu dedicat căpşunelor, de unde pot fi cumpărate alimente realizate din aceste fructe, de la gem până la bere. Madame Tallien, una dintre cele mai emblematice prezenţe de la Curtea lui Napoleon, a rămas cunoscută pentru băile pe care le făcea în suc de căpşune. Aceasta folosea aproximativ 9 kg/ baie.

În Franţa, căpşunele erau folosite drept afrodisiac. Astfel, o supă de căpşune subţiata cu smântâna, planta limba mielului şi zahăr era servită tinerilor căsătoriţi.

În anumite părţi ale Bavariei, persoanele din zona rurală practică un ritual anual prin care leaga coşuri mici cu căpşune de coarnele vitelor, drept jertfă pentru elfi. Tradiţia spune că elfilor le plac căpşunele şi o astfel de jertfă va ajuta vitele să facă viţei sănătoşi şi să dea mult lapte