Pregătiți un desert pe care îl iubesc atât copiii, cât și adulții. Blatul pufos de cacao cu cremă în stilul batonului Kinder vă va lua doar câteva minute, dar va arăta ca și cum ar fi fost realizat de un cofetar experimentat. La servire, îl puteți completa cu fructe proaspete și o crenguță de mentă.

Haideți să vedem în continuare ce ingrediente ne trebuie și cum putem prepara acasă prăjitura Kinder Felie de Lapte.

Ingrediente:

Aluat

 • ouă medii – 4 bucăți
 • sare – 1 praf
 • zahăr vanilat – 1 lingură
 • zahăr cristal – 120 g, apă – 2 linguri
 • făină albă – 80 g, cacao – 40 g
 • praf de copt – 1/2 lingură

Cremă

 • smântână fermentată – 250 g
 • lapte condensat – 100 g
 • miere – 30 g sau după gust
 • zahăr vanilat – 1 lingură
 • smântână pentru frișcă – 300 g
 • gelatină – 10 g , apă – 60 ml

Glazură: ciocolată – 80 g și unt – 40 g

Mod de preparare:

PAS 1

blank

Într-un bol mare, spargeți 4 ouă și adăugați un praf de sare. Presărați zahărul și o lingură de zahăr vanilat și mixați totul până obțineți o spumă pufoasă. Adăugați 2 linguri de apă și mixați scurt pentru a se încorpora bine.

PAS 2

Adăugați cacao și praful de copt în făină și amestecați ușor. Cerneți 1/3 din amestecul de făină peste spuma de ouă și încorporați-l cu grijă folosind o spatulă. Treptat, încorporați și restul de 2/3 din amestecul cu cacao.

blank

PAS 3

Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și întindeți-l uniform. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți blatul timp de 12 minute la 180 °C. Verificați dacă aluatul este copt folosind o scobitoare și apoi scoateți-l din cuptor.

blank

PAS 4

Răsturnați blatul răcit pe o suprafață de lucru și îndepărtați cu grijă hârtia de copt de pe partea inferioară a blatului copt. Lăsați gelatina să se umfle în apă călduță și apoi încălziți-o ușor la foc mic până se dizolvă.

PAS 5

Adăugați zahărul și zahărul vanilat în smântâna pentru frișcă și bateți până obțineți o frișcă fermă. Bateți smântâna fermentată cu laptele condensat pentru scurt timp. Dacă doriți un gust mai dulce, puteți adăuga și miere.

PAS 6

Încorporați 2 linguri de smântână fermentată în gelatina topită. Turnați acest amestec în cremă și mixați bine. Adăugați o parte din frișcă și încorporați-o cu grijă folosind un tel. În final, adăugați și restul de frișcă și încorporați-o la fel de atent

blank

PAS 7

Tăiați blatul răcit în două părți egale și întindeți uniform crema pe una dintre jumătăți. Acoperiți cu cealaltă jumătate și nivelați crema de pe margini. Puneți prăjitura în frigider și lăsați crema să se întărească.

PAS 8

Topiți ciocolata cu untul pe baie de aburi și turnați 1/4 din glazura de ciocolată într-un poș de patiserie. Întindeți restul glazurii de ciocolată pe toată suprafața prăjiturii. Faceți o mică gaură în poș și decorați prăjitura cu linii neregulate

blank

Lăsați prăjitura să se răcească din nou în frigider pentru ca glazura să se întărească. Apoi, înmuiați un cuțit lung în apă fierbinte, ștergeți-l și tăiați desertul în dreptunghiuri egale.