prajitura leu reteta

Am decis să fac prăjitura în formă de leu pentru ziua de naștere a fiului meu. Copilul a fost atât de încântat încât mi-a mulțumit de 100 de ori pentru surpriza dulce pe care i-am pregătit-o. Dacă vrei să-ți surprinzi și tu copilul, încearcă această rețetă.

Ingrediente:

  • 500 gr unt moale (la temperatura camerei)
  • 400 gr zahăr pudră, 1.2 kg pișcoturi măcinate
  • 200 gr nucă măcinată, 200 gr ciocolată
  • 500 ml suc de portocale carbogazos

Mod de preparare:

Batem bine untul cu zahărul, folosind un mixer. Adăugăm pișcoturile măcinate, nucile și ciocolata rasă. Turnăm sucul de portocale peste toate aceste ingrediente și amestecăm bine. Așezăm aluatul obținut într-o tavă și-l modelăm în formă de leu.prajitura leu mod prepararePunem prăjitura la frigider peste noapte, astfel încât să aibă timp să se întărească pentru a-l putea decora. Poți decora prăjitura după propriul plac. Eu am ales să folosesc fondant pentru a forma urechile leului pe care le-am lipit cu zahăr pudră și câteva picături de apă. De asemenea, am uns leul cu o cremă de unt foarte gustoasă.

După aceea, am desenat conturul ochilor și al pupilei cu un stilou decorativ, apoi am trecut la bot, gură și mustață. Din fondant am făcut și coada leulului, iar atunci când am lipit-o am introdus și o scobitoare pentru a se prinde mai bine.

În jurul capului am adăugat cremă de ciocolată mai groasă. Dacă nu-ți place crema de ciocolată, poți adăuga cremă de caramel sau orice altă cremă de culoare mai închisă. Și vârful cozii l-am acoperit cu cremă de ciocolată.prajitura leu ingredienteAceastă prăjitură arată minunat și are un gust foarte bun. Desigur, dacă nu vrei să pierzi timpul cu decorul, poți să o lași așa cum este. Poftă bună!

Articolul precedentPrăjitură Tiramisu – aceasta este cea mai bună rețetă de Tiramisu pe care am încercat-o vreodată
Articolul următorPrăjitură suculentă cu mere – un desert gustos, aromat și ușor de preparat
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.