Delicată, delicioasă, aromată – Prăjitură cu vișine și bezea


Delicată, delicioasă, aromată – Prăjitură cu vișine și bezea

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 2 linguri de făină
  • 500 g vișine (sau cireșe)
  • 1 lingură amidon
  • 180 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • sare

Mod de preparare:

1. Batem untul la temperatura camerei. Adăugăm 2 linguri de zahăr, sare, 3 gălbenușuri și amestecăm bine. Mixăm, la viteză medie, timp de 2 minute.

2. Adăugăm făina cernută și praful de copt. Frământăm până când obținem un aluat moale și pufos, pe care îl întidem într-o tavă de copt cu diametrul de 20-22 cm. Pe deasupra, adăugăm vișinele (sau cireșele, ce doriți).

3. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

4. Batem 3 albușuri spumă. Adăugăm zahărul rămas și mixăm până când obținem o spumă densă.

5. Punem bezeaua într-o pungă de patiserie. Scoatem tava din cuptor și tapetăm prăjitura cu bezeaua obținută. Puteți să folosiți și o lingură. Coacem încă 10 minute la temperatura de 150 de grade.

6. După acest interval de timp, oprim focul și lăsăm tava în cuptor încă 10 minute. Pe urmă, lăsăm prăjitura la răcit. Poftă bună!

O combinaţie de dulce acrişor, vişinele au mari beneficii pentru sănătate. De la combaterea insomniei şi până la arderea caloriilor, iată ce avantaje au aceste fructe în dieta zilnică.

Vișinele sunt pline de antioxidanți, în special de antocianine, acele fitochimicale responsabile cu pigmentarea în culoarea roșie. În plus, antocianinele au un bun efect antiinflamator, încurajând circulația sângelui și contribuind la echilibrarea sistemului nervos.

Nu numai ca au un indice glicemic mai scazut decat surorile lor ciresele, dar au si un nivel mai mare de vitamina C si antioxidanti.

De ce sa nu optam atunci cand vine vorba de fructele pe care le consumam pe timp de vara pentru aceste minuni dulci acrisoare, colorate in cel mai frumos rosu burgund pe care l-a pictat natura? De ce sa le ignoram pe nedrept cand ele au atat de mult sa ne ofere?