Prăjitură cu unt și ciocolată – o rețetă simplă pe care o recomand tuturor gospodinelor

Prăjitură cu unt și ciocolată reteta

Prăjitura cu unt și ciocolată este ușor de preparat și are un gust foarte bun. Am primit această rețetă de la soacra mea care face cele mai bune prăjituri. Îți recomand să o încerci și tu.

Ingrediente pentru blat:

  • 600 gr făină, 200 gr zahăr
  • 2 ouă, 150 gr unt
  • 200 gr smântână
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1.2 litri lapte, 200 gr zahăr
  • 10 linguri amidon, 200 gr unt
  • 100 gr ciocolată
  • Zahăr pudră (pentru decor)

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul, amestecăm făina cu praful de copt într-un castron. Adăugăm zahărul, ouăle, untul la temperatura camerei și smântâna și începem să frământăm aluatul. Împărțim apoi aluatul în 5 părți egale pe care le modelăm sub formă de bile.

Întindem fiecare bilă de aluat într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea tăvii de copt. Punem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și-l coacem în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de aproximativ 5 minute.Prăjitură cu unt și ciocolată preparareÎn același mod vom coace și celelalte 4 bucăți de aluat. Lăsăm cele 5 foi de aluat să se răcească.Prăjitură cu unt și ciocolată aluatPentru a prepara crema, amestecăm amidonul cu zahărul și 200 ml de lapte. Turnăm laptele rămas într-o cratiță și-l punem la fiert. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim la foc mic până se îngroașă.

Lăsăm crema să se răcească, apoi adăugăm untul (la temperatura camerei) feliat și amestecăm. Împărțim crema în două părți egale. Topim ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, o lăsăm să se răcească, apoi o adăugăm într-una din cele două creme.Prăjitură cu unt și ciocolată cremaPeste prima foaie de aluat întindem jumătate din crema simplă cu unt și adăugăm cea de-a doua foaie de aluat. Punem deasupra jumătate din crema cu ciocolată și o acoperim cu a treia foaie de aluat. Adăugăm restul de cremă simplă, o întindem uniform și o acoperim cu a patra foaie de aluat.

Întindem deasupra crema cu ciocolată care ne-a mai rămas și o acoperim cu ultima foaie de aluat. Presărăm deasupra zahăr pudră. Poftă bună și spor la gătit!