Prăjitură cu pișcoturi măcinate și suc de portocale – un desert suculent cu un gust deosebit

Prajitura cu piscoturi reteta

Trebuie să recunosc, prăjiturile cu pișcoturi mi se par tare gustoase. Îmi plac atât de mult, încât le prepar ori de câte ori am ocazia. De curând am descoperit o rețetă nouă care conține pișcoturi măcinate. Încearc-o și tu, rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 gălbenușuri, 300 gr zahăr
  • 300 gr făină de grâu, 15 linguri apă
  • 1 plic praf de copt, 5 albușuri

Ingrediente pentru umplutură:

  • 120 gr zahăr pudră, 250 gr unt la temperatura camerei
  • 300 gr pișcoturi măcinate
  • 300 ml suc de portocale carbogazos

În plus:

  • Pișcoturi măcinate pentru decor
  • Suc de portocale pentru însiropat blatul

Mod de preparare:

Pentru a pregăti blatul, batem gălbenușurile de ou cu zahărul până se dizolvă toate cristalele de zahăr. Adăugăm făina de grâu combinată cu praful de copt și amestecăm ușor. Adăugăm apa în timp ce amestecăm.

Separat, batem albușurile cu un mixer sau un tel până obținem o spumă fermă. Adăugăm spuma de albușuri în castronul cu gălbenușuri și amestecăm bine.Prajitura cu piscoturi mod preparareTurnăm amestecul pregătit într-o tavă de copt cu dimensiuni de 24 x 37 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 25 de minute.Prajitura cu piscoturi coacereLăsăm blatul să se răcească, apoi îl tăiem în două pe orizontală pentru a obține două blaturi egale.

Pentru a prepara umplutura batem untul cu zahărul pudră. Separat, amestecăm pișcoturile măcinate cu sucul de portocale. Adăugăm untul bătut și amestecăm bine pentru a combina ingredientele.Prajitura cu piscoturi cremaÎnsiropăm primul blat cu suc de portocale și întindem 2/3 din cremă deasupra. Adăugăm cel de-al doilea blat, îl însiropăm și îl acoperim cu crema rămasă.Prajitura cu piscoturi ingredientePresărăm deasupra pișcoturi măcinate și punem prăjitura la frigider. Poftă bună și spor la gătit!