Prajitura cu piscoturi si ciocolata

Astăzi îți voi dezvălui rețeta desertului meu preferat: prăjitură cu pișcoturi, cremă de ciocolată și cacao. În afară de faptul că are un gust foarte bun, se prepară și foarte ușor. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 1 litru lapte proaspăt, 1/2 pahar zahăr
  • 3 linguri amidon de grâu, 4 linguri făină de grâu
  • 3 linguri cacao pudră, 1 lingură zahăr vanilat
  • 1 lingură unt, 1 lingură Nutella
  • 1 pachet pișcoturi

În plus:

  • 250 ml lapte (pentru înmuiat pișcoturile)
  • Cacao pudră

Mod de preparare:

Punem o oală pe aragaz și turnăm laptele în ea. Adăugăm zahărul, amidonul, făina de grâu și cacaoa pudră și amestecăm bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.Prajitura cu piscoturiDupă ce crema s-a mai întărit, adăugăm zahărul vanilat și untul și continuăm să amestecăm până se topește tot untul.

Adăugăm apoi o lingură de Nutella și mai amestecăm puțin, apoi luăm oala de pe aragaz și lăsăm crema să se răcească.Prajitura piscoturi cremaÎnmuiem jumătate din pișcoturi în lapte și le punem într-o tavă dreptunghiulară.Prajitura piscoturi si ciocolataAdăugăm jumătate din crema de ciocolată deasupra, astfel încât să acoperim toate pișcoturile. Întindem crema uniform, apoi adăugăm un nou strat de pișcoturi înmuiate în lapte.

Peste cel de-al doilea strat de pișcoturi, adăugăm un nou strat de cremă de ciocolată.Prajitura piscoturiPunem prăjitura la frigider pentru cel puțin 3 ore, timp în care crema se va întări, iar pișcoturile se vor înmuia. Presărăm deasupra cacao pudră și tăiem prăjitura în felii.

Servim acest desert delicios împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!

Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.