Prăjitură cu nucă de cocos – un desert delicios, gata în 20 de minute

Prajitura cu nuca de cocos reteta

Prăjitura cu nucă de cocos este atât de bună încât se topește în gură. În afară de faptul că este foarte gustoasă, această prăjitură este și ușor de preparat. În 20 de minute, prăjitura este gata.

Ingrediente:

  • 300 gr biscuiți obișnuiți
  • 500 gr brânză mascarpone
  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 200 gr ciocolată albă, 200 gr fulgi de nucă de cocos
  • Lapte (pentru înmuiat biscuiții)

Mod de preparare:

Înmuiem biscuiții în lapte și-i așezăm pe o tavă de aproximativ 20×28 cm.Prajitura cu nuca de cocos mod preparareTopim ciocolata albă la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și o lăsăm să se răcească. Într-un castron, amestecăm brânza mascarpone cu ciocolata albă, folosind un mixer.

Separat, batem smântâna dulce până obținem o frișcă fermă. De îndată ce frișca se întărește și nu mai alunecă dacă întoarcem castronul invers, o putem adăuga la crema preparată anterior. Amestecăm ușor cu o spatulă, apoi adăugăm nuca de cocos și amestecăm din nou.Prajitura cu nuca de cocos ingredienteÎntindem jumătate din crema obținută peste biscuiții din tavă. Înmuiem biscuiții rămași în lapte și-i așezăm peste cremă.Prajitura cu nuca de cocos prepararePunem deasupra crema rămasă și o întindem uniform. Punem prăjitura în frigider pentru cel puțin 3-4 ore.

Este de preferat să o lăsăm la frigider o noapte întreagă, pentru ca biscuiții să aibă suficient timp să se înmoaie. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!Prajitura cu nuca de cocos lista ingredienteDacă vrei să pregătești un desert rapid, încearcă această rețetă! De asemenea, îți recomand să împărtășești rețeta noastră și cu prietenii tăi. Sunt convinsă că vor dori și ei să o încerce, pentru că este foarte simplă și gustoasă.