Prăjitură cu cremă de ciocolată și nuci – o combinație perfectă de cremă fină și blat suculent

Prăjitură cu cremă de ciocolată și nuci reteta

Nu găsesc cuvinte pentru a descrie gustul acestei prăjituri cu cremă de ciocolată și nuci. Este foarte gustoasă și se topește în gură, de aceea trebuie încercată de toți iubitori de dulce. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă, 100 gr zahăr
  • 100 ml ulei, 70 gr făină
  • 1/2 plic praf de copt, 70 gr nucă măcinată

Ingrediente pentru cremă:

  • 1.5 litri lapte, 200 gr zahăr
  • 210 gr făină, 300 gr unt
  • 200 gr ciocolată, 150 gr nucă măcinată
  • 2 plicuri zahăr vanilat

În plus:

  • Nucă măcinată

Mod de preparare:

Pregătim mai întâi crema pentru a avea timp să se răcească. Într-un castron, adăugăm făina, zahărul, zahărul vanilat și 500 ml de lapte și amestecăm totul cu un tel. Turnăm un litru de lapte într-o oală și-l lăsăm să fiarbă.

Când fierbe laptele, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și-l gătim până obține o budincă groasă. Turnăm budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.Prăjitură cu cremă de ciocolată și nuci preparare cremaDupă ce crema s-a răcit, îndepărtăm folia și amestecăm cu un mixer. Adăugăm untul (la temperatura camerei) feliat și amestecăm bine astfel încât să obținem o cremă fină. Împărțim crema în două părți egale.

Într-o parte adăugăm nuci măcinate, iar în cealaltă parte adăugăm ciocolată topită.Prăjitură cu cremă de ciocolată și nuci cremaPregătim acum blat, așa că separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile până obținem o spumă tare. Într-un alt castron, batem gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm uleiul și amestecăm ușor. Amestecăm separat făina cu praful de copt și o adăugăm, împreună cu nuca măcinată, în castronul cu gălbenușuri.

Amestecăm bine pentru a combina ingredientele, apoi adăugăm jumătate din spuma de albușuri. Amestecăm cu un tel, apoi adăugăm și restul de spumă de albușuri și amestecăm din nou până se combină ingredientele.Prăjitură cu cremă de ciocolată și nuci aluatTurnăm aluatul obținut într-o tavă de copt cu dimensiuni de 20×35 cm presărată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade. După ce blatul s-a copt îl lăsăm în cuptor să se răcească, apoi îl tăiem, pe orizontală, în 2 părți egale.

Așezăm primul blat pe o tavă și întindem peste el jumătate din cremă cu ciocolată. Adăugăm apoi jumătate din crema cu nucă și o întindem uniform.Prăjitură cu cremă de ciocolată și nuci preparareAșezăm cel de-al doilea blat deasupra și-l acoperim cu cealaltă jumătate de cremă cu ciocolată și cremă cu nucă.Prăjitură cu cremă de ciocolată și nuci mod prepararePresărăm nucă măcinată și dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 3-4 ore. Prăjitură cu cremă de ciocolată și nuci preparare aluatEste de preferat să lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!