Prăjitură cu ciocolata și vișine – se topește în gură pe măsură ce o mănânci

Prăjitură cu ciocolata și vișine reteta

Prăjitură cu ciocolata și vișine are un blat atât de moale încât se topește în gură pe măsură ce o mănânci. În plus, crema este super gustoasă. Surprinde-ți soțul și pregătește-i în weekend un desert încântător. Rețeta este explicată în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 200 gr făină de grâu
  • 1 plic praf de copt, 2 ouă
  • 120 gr zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat
  • 140 ml lapte, 100 ml ulei
  • 40 gr semințe de mac măcinate, 200 gr vișine fără sâmburi

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 plic budincă de ciocolată, 900 ml lapte
  • 100 gr zahăr, 200 gr ciocolată
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă

Ingrediente pentru decor:

  • Ciocolată albă rasă

Mod de preparare:

Adăugăm jumătate de pliculeț de praf de copt în 100 grame de făină. Adăugăm 1 ou, 60 gr de zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 70 ml lapte, 50 ml ulei, 20 gr semințe de mac și amestecăm totul cu un mixer. Întindem amestecul obținut într-o tavă de copt de 20×28 cm tapetată cu hârtie de copt.Prăjitură cu ciocolata și vișine pregatire aluatPunem deasupra 100 gr de vișine fără sâmburi. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 de minute. Repetăm procedeul folosind ingredientele rămase, pentru a obține două blaturi egale. Lăsăm cele două blaturi să se răcească.Prăjitură cu ciocolata și vișine blaturiAdăugăm budinca, zahărul și 200 ml de lapte într-un castron, iar laptele rămas îl punem la fiert, într-o cratiță. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă.

Adăugăm ciocolata ruptă în bucățele în budinca fierbinte și amestecăm până se topește complet. Turnăm crema într-un castron mai mare, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit, îndepărtăm, folia și amestecăm crema cu un mixer. Prăjitură cu ciocolata și vișine preparare cremaBatem smântâna dulce până se transformă într-o frișcă fermă și o adăugăm în crema de ciocolată. Amestecăm bine și întindem jumătate din crema obținută peste unul dintre cele două blaturi.Prăjitură cu ciocolata și vișine preparareAșezăm deasupra cel de-al doilea blat și-l acoperim cu crema rămasă. Radem ciocolată albă peste cremă și punem prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o tăiem și o servim împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!Prăjitură cu ciocolata și vișine reteta rapida