Prăjitură cu caramel și ganache de ciocolată – un desert delicios cu multă cremă

Prajitura cu caramel reteta

Surprinde-ți familia cu un desert delicios și pregătește chiar astăzi prăjitura cu caramel și ganache de ciocolată. Este foarte gustoasă și ușor de preparat. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 150 gr biscuiți simpli
  • Puțin lapte (pentru înmuiat biscuiții)

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 plicuri budincă de caramel
  • 1 litru lapte, 120 gr zahăr
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă

Ingrediente pentru ganache de ciocolată:

  • 200 gr ciocolată
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă

În plus:

  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare:

Mai întâi pregătim crema și începem prin a amesteca praful de budincă cu zahărul și 200 ml de lapte. Punem restul de lapte la fiert, îar când începe să fiarbă, adăugăm budinca și amestecăm până se îngroașă.

Luăm budinca de pe foc, o turnăm într-un alt castron și o acoperim cu folie alimentară, apoi o lăsăm să se răcească. După ce crema s-a răcit, o batem ușor cu mixerul.

Batem cu mixerul 200 ml de smântână dulce până obținem o frișcă fermă. Adăugăm frișca în crema de budincă și amestecăm pentru a combina ingredientele.

Înmuiem biscuiții în lapte și-i așezăm pe o tavă dreptunghiulară cu dimensiuni de aproximativ 22 x 28 cm.Prajitura cu caramel ingredienteÎntindem crema de budincă și frișcă peste biscuiți și punem tava în frigider.Prajitura cu caramel mod prepararePentru a pregăti ganache-ul, încălzim smântâna dulce și o turnăm peste ciocolata ruptă în bucăți. Amestecăm până când ciocolata se topește complet, apoi o lăsăm să se răcească.

Turnăm ganache-ul de ciocolată peste prăjitură și îl întinde uniform. Punem din nou tava la frigider și lăsăm ganache-ul să se întărească.Prajitura cu caramel ganacheBatem smântâna dulce până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste ganache-ul de ciocolată și punem din nou prăjitura la frigider.Prajitura cu caramel friscaLăsăm prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem tăia și servi. Putem decora prăjitura după propriul plac. Poftă bună și spor la gătit!Prajitura cu caramel reteta simpla