prajitura cu caramel reteta

Prăjitura cu caramel și biscuiți este una dintre prăjiturile mele preferate. Săptămâna trecută am făcut, din nou, această prăjitură pentru ziua soțului meu și s-a mâncat toată în câteva ore. Îți recomand să o încerci și tu.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de prăjitură
  • 400 gr zahăr, 500 ml apă
  • 100 gr ciocolată, 400 gr biscuiți măcinați
  • 250 gr unt

Ingrediente pentru glazură:

  • 150 gr ciocolată
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură lapte

Mod de preparare:

Pune zahărul într-o tigaie și lasă-l să se caramelizeze, apoi toarnă apa. În contact cu apa zahărul se va întări, dar apoi se va topi. Când caramelul fierbe, adaugă ciocolata și untul și amestecă bine.

Adaugă apoi biscuiții măcinați și amestecă. Lasă crema să se răcească. Dacă ți se pare că este prea subțire crema, mai adaugă biscuiți măcinați. Cantitatea de biscuiți poate varia în funcție de cât de uscați sunt biscuții, este posibil ca cineva să aibă nevoie de 380 grame, iar altcineva de 450 grame.

Pune o foaie de prăjitură pe un platou și aplică deasupra puțină cremă. Întinde crema uniform și acoper-o cu o nouă foaie de prăjitură. Repetă procedura până termini toată crema și toate foile de prăjitură. Pe ultima foaie nu mai adăuga crema.

Pune prăjitura la frigider pentru câteva ore, apoi pregătește glazura. Topește 150 gr de ciocolată cu 4 linguri de zahăr și o lingură de lapte la bain-marie. Toarnă glazura obținută peste ultima foaie de prăjitură și întinde-o uniform. Pune prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi tai-o în felii și servește-o împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!

Articolul precedentPrăjitură cu cremă de ciocolată și alune – un desert simplu, gustos și ușor de preparat
Articolul următorPrăjitură cu cremă de gălbenușuri și frișcă – un desert încântător, pe placul tuturor
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.