Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel reteta

Prăjiturile fără coacere sunt preferatele mele. Nu am întotdeauna timp să stau cu orele în bucătărie, de aceea, uneori, prefer să fac un desert gustos cu blat de biscuiți, pentru a nu mai fi nevoită să pornesc cuptorul.

Ingrediente necesare:

  • 260 gr zahăr, 2.1 litri lapte
  • 5 plicuri budincă de caramel
  • 250 gr unt, 4 plicuri praf de frișcă
  • 2 pachete biscuiți obișnuiți
  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare:

Amestecăm 300 ml de lapte cu praful de budincă. Punem zahărul într-o oală pentru a se carameliza, dar avem grijă să nu se ardă. Adăugăm 1.4 litri de lapte și continuăm să gătim până când zahărul se topește complet.Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel ingredienteAdăugăm budinca și amestecăm până se îngroașă. Transferăm budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară pentru a nu prinde crustă  și o lăsăm să se răcească.Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel cremaOdată cu budinca s-a răcit, o amestecăm ușor cu un mixer. Adăugăm untul la temperatura camerei, tăiat în felii și amestecăm pentru a obține o cremă fină.

Separat, batem praful de frișcă cu 400 ml de lapte rece, până obținem o frișcă fermă.

Punem un strat de biscuiți într-o tavă și-i acoperim cu 1/3 din crema de caramel. Adăugăm deasupra 1/3 din frișcă și un nou strat de biscuiți.Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel prepararePunem peste biscuiți, jumătate din crema de caramel care ne-a mai rămas și jumătate din frișcă.Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel mod preparareAdăugăm iarăși un strat de biscuiți, crema de caramel și frișca rămasă. Punem ultimul strat de biscuiți și pregătim frișca.

Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă pe care o folosim pentru a acoperi prăjitura.Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel lista ingredienteDecorăm prăjitura după propriul plac, eu am folosit frișcă și biscuiți. Lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă, iar a doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel reteta usoara

Articolul precedentMini gogoși cu rom și scorțișoară – o rețetă foarte simplă, pe placul gospodinelor
Articolul următorPrăjitură cu multă nucă – un desert suculent, cu blat și cremă de nuci
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.