Placinte cu branza

Plăcintele cu brânză și pătrunjel prăjite în tigaie sunt preferatele mele. Se fac foarte ușor și au un gust încântător. De fiecare dată când vreau să le fac o surpriză copiilor le pregătesc aceste plăcinte cu brânză. Sunt foarte ușor de preparat, deci nu trebuie să petrec prea mult timp în bucătărie.

Ingrediente:

  • 2 pahare apă
  • 5 căni făină de grâu
  • 1.5 lingurițe sare
  • 1/2 pahar ulei de floarea soarelui
  • 1 bol cu brânză cheddar, puțin pătrunjel verde

În plus:

  • Ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare:

Punem în bolul unui mixer făina de grâu, sarea și apa caldă și frământăm până obținem un aluat moale care nu se lipește de degete.

Pentru a pregăti umplutura, dăm brânza cheddar pe răzătoare și o punem într-un bol. Spălăm bine pătrunjelul, îl uscăm cu prosoape de bucătărie și îl tocăm mărunt. Adăugăm pătrunjelul tocat în bolul cu brânză și amestecăm pentru a combina ingredientele.

blank

Transferăm aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și-l modelăm sub forma unui rulou. Împărțim aluatul în 7 bucăți egale și îl presărăm cu făină.

blank

Întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie cât mai subțire, apoi cu ajutorul unei pensule, îl ungem cu ulei. Punem umplutura de brânză și pătrunjel pe aluat, apoi îl împăturim, astfel încât umplutura să nu curgă.

blank

Turnăm ulei de floarea soarelui în tigaie și așteptăm să se încălzească. După ce s-a încins uleiul, punem plăcintele cu brânză în tigaie și le prăjim pe ambele părți, până capătă o culoare aurie.

blank

Poftă bună și spor la gătit!