Placinta aceasta a rezultat a fi una foarte gustoasa si aromata, iar gustul este excelent atat cald cat si rece.

De mulți ani, am făcut acest aluat manual, dar in ultimul timp, cu folosirea procesorului de alimente, timpul de gătire s-a redus la 2-3 minute. Dar dacă nu aveti un astfel de dispozitiv, atunci va trebui să il faceti la mana si va dura 7-10 minute, nu mai mult.

Ingrediente pentru aluat:

  • Făină – 3 căni
  • Chefir – 1 cană
  • Unt – 300 g

Pentru umplutura:

  • Cartofi – 4 buc.
  • Carne – 400 g
  • Ceapa – 1 buc.
  • Maioneză – 1 lingură.
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

Am pus unt rece in vasul procesorului și am adaugat faina si sare dupa care am maruntit totul. Am turnat chefir și l-am mixat încă o dată. Așa arată aluatul.

blankDaca nu aveti procesor, dati untul rece pe o razatoarea mare sau tocati-l cu un cutit intr-un vas cu faina sau pe masa tapetata cu faina. Apoi turnați chefir și amestecați rapid.

 

În continuare, am scos aluatul din bol, l-am strâns rapid într-o chiflă (IMPORTANT este că aluatul nu are voie să se încălzească) și l-am pus într-o pungă de plastic pe care apoi am pus-o la frigider pentru 30 de minute.

blankDeși puteți lucra deja cu el, dacă intenționați să faceți o umplutură, este mai bine să puneți aluatul la frigider.

Am curățat cartofii. Am tăiat carnea, cartofii și ceapa în bucăți mici și le-am pus într-un bol. Se adaugă maioneză (smântână), sare și piper si se amesteca totul.

blank

blankAluatul a fost împărțit în 2 părți. O parte din aluat a fost întinsă pe hârtie de copt și umplutura a fost întinsă peste aluat, aplatizată cu o lingura/spatula.

Este mai bine să formați prima foaie imediat pe foaia de copt.

Am întins a doua parte de aluat și am acoperit-o deasupra. Am fixat marginile, am facut o gaura in centru pentru a nu se umfla placinta.

blankPlacinta se coace la 180 de grade, timp de 50-60 de minute iar dacă foaia începe să ardă, acoperiți cu o hartie de copt sau cu folie de aluminiu. Pofta buna!

blank