Piersici cu gem – o rețetă simplă și ușoară, primită de la soacra mea

Piersici cu gem reteta

Soacra mea face frecvent piersici cu gem. Îi ies atât de bune, încât îmi vine să mănânc un platou întreg de fiecare dată când merg la ea. I-am cerut rețeta și am preparat și eu acasă, piersici cu gem. Au ieșit foarte gustoase!

Ingrediente:

  • 2 ouă, 200 gr zahăr
  • 100 gr untură topită
  • 1/2 plic praf de copt, 350 gr făină
  • 5 linguri gem, 50 ml rom
  • Colorant alimentar pudră roșu și zahăr (pentru decor)

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să amestecăm ouăle cu zahărul și untura. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și o adăugăm în amestecul de ouă. Amestecăm bine ingredientele și frământăm aluatul.Piersici cu gem aluatModelăm aluatul sub forma unui sul, apoi tăiem bucăți mai mici din el și formăm bile mici de mărimea unei nuci. Așezăm bilele pe o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt și lăsăm o distanță de aproximativ un deget între ele, astfel încât să nu se lipsească în timp ce se coc.Piersici cu gem preparareIntroducem tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade și coacem bilele de aluatul timp de aproximativ 13-15 minute, având grijă să nu se rumenească (nu contează dacă se colorează puțin).

După ce se răcesc, folosim un cuțit ascuțit pentru a le scobi în interior.

Măcinăm aluatul pe care îl scoatem din biluțe printr-o mașină de tocat și-l amestecăm cu gem și rom. Umplem jumătățile de piersici cu o acest amestec și le lipim între ele.Piersici cu gem ingredienteDizolvăm colorantul pudră în 100 ml de apă și scufundăm piersicile în el. Așezăm piersicile pe o tavă, apoi le dăm prin zahăr. Poftă bună și spor la gătit!