Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Foietaj de casă Perfectto – Da, perfecțiunea există, se prepară din 800g făină, 200 ml apă, 200 ml lapte, 160g unt și…

Ingrediente necesare:

  • 200 ml apă caldă
  • 200 ml lapte cald
  • 1 linguriță sare
  • 8 g drojdie uscată
  • 800 g făină
  • 160 g unt moale
  • 1 ou

Mod de preparare:

Turnăm laptele cald și apa caldă într-un bol mare. Adăugăm sarea, oul și amestecăm, după care adăugăm și drojdia și amestecăm din nou. Adăugăm treptat făina cernută, amestecând inițial cu lingura după care frământând aluatul timp de 7-10 minute, până devine neted, omogen, moale și nelipicios.


Modelăm aluatul într-o bilă, îl punem într-un bol curat, acoperim bolul cu folie alimentată și lăsăm aluatul la dospit la loc cald, pentru 20 de minute.

Ulterior, împărțim aluatul dospit în 8 bucăți egale din care formăm 8 biluțe. Acoperim biluțele cu folie alimentară ca să nu se usuce la suprafață. Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem prima bilă de aluat în formă rotundă și subțire de 2-3 mm. Procedăm la fel și cu celelalte bile, suprapunându-le și ungându-le pe fiecare cu unt moale. Foaia superioară o lăsăm uscată, fără unt.


Acoperim foile de aluat cu folie alimentară și dăm la frigider pentru 20 de minute, după care le întindem într-un blat mare, dreptunghiular. Ungem blatul cu untul rămas și rulăm

Tăiem în bucăți, modelăm preparatele și le coacem.


Savurați cu poftă! Poftă bună!

Articolul precedentPrăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie – un desert pe care nu trebuie să-l ratezi
Articolul următor2 Rețete: Cum să prepari ☕ Cappucino Irish și ☕ Irish Coffee Perfect?
Pasionată de bucătărie, postez pe acest site zilnic rețete pe care le incerc sau le-am incercat de-a lungul timpului. Imi face de fiecare dată o deosebită plăcere să discut cu membrii comunității, deci dacă vrei sa ma intrebi ceva, nu ezita să-mi scrii pe email sau facebook.