Planta de pelin

Pelinul este o planta extrem de populara in tara noastra si este cunoscuta pentru faptul ca era folosit pentru a alunga spiritele rele, curata organismul de impuritati datorita proprietatilor detoxifiante.

Aceasta planta era folosita si in diverse ritualuri grecesti  iar in Evul Mediu a devenit o planta medicinala folosita adesea in manastiri. Pelinul este foarte bun pentru tratarea diverselor afectiuni ale tractului gastro-intestinal, ale rinichilor si vezicii urinare, dermatite, probleme ginecologice etc.

Pelinul este foarte bun pentru combaterea daunatorilor

Daca vei folosi aceasta planta vei scapa eficient de gandaci de bucatarie, plosnite, capuse, purici.

Infuzie – din 5 litri de apa si 50 gr de planta de pelin. Cu aceasta apa vei spala geamurile, peretii, dusumeaua si mobila.

Frunzele de pelin indeparteaza si fluturii de noapte. Poti sa le dai foc sau poti sa le agati pur si simplu in incapere.

Pelinul contra puricilor:

Pentru a prepara acest insecticid contra puricilor ai nevoie de:

  • 10 gr de pelin verde
  • 200 ml alcool tehnic
  • 200 ml de apa

Pelinul se pune intr-o sticla, impreuna cu alcoolul si se inchide bine. Se lasa 4-5 zile dupa care se strecoara iar lichidul obtinut se dilueaza cu apa si se pulverizeaza pe zonele infestate cu purici.

Articolul precedentCalorii Masline Kalamata Coop
Articolul următorCalorii Napolitane Fara Gluten Schar
Sunt Anca, pasionată de gătit și mai ales de pregătit prăjituri de casă pentru cei dragi mie! Împărtășesc cu voi rețete delicioase și rapide, pentru mesele în familie, împreună cu cei dragi. Spor la gătit!