Cea mai simplă rețetă de pârjoluțe / perișoare – Aveți nevoie de 450g carne tocată, 1 ou, pesmet, ceapă verde, pătrunjel, sare și piper

Cea mai simplă rețetă de pârjoluțe / perișoare – Aveți nevoie de 450g carne tocată, 1 ou, pesmet, ceapă verde, pătrunjel, sare și piper

Ingrediente:

  • 450 g carne tocată de vită
  • 1 ou
  • 1/4 lingură pesmet
  • 1 ceapă verde
  • 2 lingurițe pătrunjel
  • 1/4 linguriță de piper
  • 1/2 linguriță sare

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm carnea tocată cu pesmetul. Adăugăm oul bătut și mixăm bine.

2. Adăugăm sarea și piperul. Adăugăm ceapa verde tăiată mărunt, pătrunjelul tocat și amestecăm bine până la omogenizare. Formăm pârjoluțele cu ajutorul mâinilor umede.

3. Puteți să le folosiți și în supă / ciorbă, să le prăjiți sau să le congelați. Pentru a le congela, așezați-le pe un platou adânc, cu puțină distanță între ele. Acoperiți cu o bucată de folie alimentară și puneți platoul în congelator. După o oră, le puteți muta într-un recipient de plastic obișnuit. Poftă mare!

Carnea de vita, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si o sursa excelenta de proteine si creatina, foarte utila in diete.

Datorita zootehniei moderne si cerintelor publicului, carnea de vita este astazi mult mai slaba decat inainte. Vita slaba contine sub 5% grasime, mai putin de jumatate din aceasta reprezentand grasime saturata. Astfel, riscul ca ea sa ridice nivelul de colesterol s-a diminuat.

Pestele si puiul sunt extrem de sarace atat in creatina cat si in carnitina. Vita, de cealalta parte, este plina cu amandoua. Carnitina sustine metabolismul normal al grasimilor, poate duce indirect la cresterea secretiei de testosteron si sustine si metabolizarea aminoacizilor cu lanturi ramificate, cei mai importranti aminoacizi pentru un culturist.

Vita este si foarte bogata in proteine de calitate. O friptura de vita de 150 grame are in medie 22 de grame de proteine de cea mai buna calitate.