Părintele Dan Damaschin: Când dragostea învinge orice obstacol…

Desăvârșiți-vă, aduceți-vă mângâiere, fiți uniți în cuget, trăiți în pace, și Dumnezeul dragostei și al păcii va fi cu voi!“ Sfântul Apostol Pavel – 2 Corinteni 13, 11-13

Ea, Elena…centre de plasament, asistenți maternali, internate, … A schimbat și a trecut prin toate relele pe care le poate imagina mintea omenească, în doar 20 de ani de viață.
El, Nicolae… Părinții… nu și i-a cunoscut și, ce-i mai dureros, chiar dacă nu a trăit în ”lagărele de exterminare” ceaușiste, a primit în “dar” toate relele “libertății” și “democrației” post-decembriste: boli, abuzuri, foame, dormit pe străzi și…indiferență.
Un alt El, Radu… e mult prea plăpând și prea tânăr ca să poți să-i faci o altă caracterizare decât cea de înger.

Un pui de om dorit din tot sufletul de niște copii nefericiți deveniți părinți peste noapte. Înfricoșător este că lupta lui Radu cu lumea pentru propria-i viața a început încă de la primele bătăi ale inimii din pântecele mamei, când gloate demonizate s-au năpustit cu gând de-al ucide, de-al avorta, crezând că prin uciderea unui pui plăpând de om vor putea ascunde sub preș toată mizeria și frustrarea de oameni „realizați” și „aleși” să trăiască în „raiul” pe care și l-au îngrădit pe pământ.

Eu și ei (nașii)… niște nebuni care ne încăpățânăm să mai credem în salvarea sufletului, în omenie și în bunătatea lui Dumnezeu.

Cu mila Domnului Hristos, cu ajutorul dumneavoastră, oameni buni și dragi, am reușit, până acum, să-i ridicăm pe Nicolae, Elena și Radu din mizerie și ură (și, ce-i mai grav, vorbim aici de mizerie și ură asupra unor copii nevinovați într-o lume liberă și democrată și care, se declară majoritar creștină!!!), să le redăm speranța, să le salvăm pruncul, să-i aducem aproape de Hristos prin Sfânta Cununie și să le oferim o casă,… o șansă la o nouă viață.

Dragilor, știți ce am învățat de la acești copii minunați? Înainte de a schimba lumea, trebuie să ne schimbăm noi înșine. Dacă vă rugăm să distribuiți bunătatea, o veți face oare? Dumnezeu să vă răsplătească bunătatea!

Text preluat de pe pagina Dan Damaschin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here