paine cu branza reteta

Pâinea de casă cu brânză și semințe de susan are un gust foarte bun și poate fi servită cu tot felul de preparate culinare. Încearcă această rețetă simplă și bucură-te de gustul unei pâini delicioase.

Ingrediente:

  • 1 kg făină de grâu, 25 gr drojdie proaspătă
  • 300 ml lapte călduț, 300 gr brânză proaspătă
  • 4 ouă 1 lingură zahăr
  • 2 lingurițe sare, 200 ml ulei
  • 20 gr semințe de susan

Mod de preparare:

Turnăm laptele călduț într-un bol și adăugăm drojdia proaspătă sfărâmată, zahărul, 2 linguri de făină, 1 linguriță de sare și amestecăm bine. Lăsăm drojdia să crească, timp de aproximativ 10 minute.

Punem 500 gr de făină într-un castron mare și adăugăm drojdia, 3 ouă, restul de sare, brânza și 200 ml de ulei. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele, apoi adăugăm treptat restul de făină și frământăm aluatul. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie curat și îl lăsăm să crească, într-un loc cald, timp de aproximativ 40 de minute.

După ce aluatul a crescut suficient și și-a dublat volumul, îl punem pe blatul de lucru presărat cu făină și-l întindem cu un sucitor, astfel încât să obținem o foaie cu o grosime de aproximativ 1 cm.

Folosind o formă rotundă sau un pahar cu gura rotundă, decupăm aluatul ca pentru gogoși. Ungem aluatul cu ou bătut și presărăm semințe de susan.

paine cu branza preparareTapetăm o tavă cu diametrul de 12 cm cu hârtie de copt, sau o ungem cu puțin ulei. Punem apoi bucățile de aluat în tavă, astfel încât să se suprapună puțin una peste alta.

paine cu branza ingredienteLăsăm pâinea să crească puțin, apoi o coacem în cuptorul preîncălzit la 250 grade până se rumenește.

paine cu branza la tavaPoftă bună și spor la gătit!

paine cu branza mod preparare