Dacă iubești plantele și scopul este să le faci să crească sănătoase și puternice, există câteva trucuri de urmat pentru a avea înflorire abundentă, frunze și rădăcini sănătoase. Mai exact, vei vedea cum poti să faci orhideele să înflorească cel mai bine si sa ai plante frumoase in tot apartamentul.

Orhideea: acesta este trucul pentru o înflorire abundentă și frunze puternice, strălucitoare

Un truc pentru a avea rădăcini și flori sănătoase este, fără îndoială, să folosești lămâia, o citrice care se foloseste de obicei acasă pentru numeroasele sale utilizări, perfectă pentru curățarea frunzelor de orhidee și mai ales utilă pentru a proteja această plantă de boli.

De fapt, lamaia are o actiune dezinfectanta si alunga toate insectele si parazitii care pot ataca planta. În plus, este bogata în potasiu și vitamina C, utile pentru ca frunzele de orhidee să crească mai verzi și mai strălucitoare.

Orhideea va înflori întregul an – 7 sfaturi pentru o orhidee inflorită tot timpul anului

Cu toate acestea, este important de știut că sucul de lămâie nu trebuie turnat direct pe plantă, deoarece acidul citric pe care îl conține ar putea să o deterioreze. Primul lucru de făcut este să diluezi sucul de lămâie cu apă.

Prima metoda:

  • 10 picături de suc de lămâie
  • 200 ml de apă
  • Dischete de bumbac

Turnați picăturile de lămâie într-un recipient cu apă. Discheta de bumbac este apoi înmuiat în lichid și după ce îl stoarceti, stergeti frunzele plantei. Discul trebuie stors pentru a preveni ca tulpina și frunzele să absoarbă excesul de apă.

Zahărul este benefic pentru orhidee. O singură linguriță de zahăr poate face minuni pentru orhideea ofilită

Această procedură, care trebuie efectuată doar o dată pe săptămână, protejează planta de insecte.

A doua metoda:

  • 200 ml de apă
  • 3 picături de suc de lămâie

În apă se adaugă picături de lămâie iar amestecul se toarnă în ghiveci o dată pe lună . De asemenea, este posibil să turnați lichidul obținut direct în vasul de orhidee, în acest fel acesta va fi absorbit încet. Această procedură servește și la ținerea insectelor departe de plantă.

Cu aceste 2 trucuri alternative vei putea avea o orhidee cu frunze si flori minunate.

Unde să tineti orhideea acasă pentru o înflorire deosebita cu flori frumoase si mari

Dar pentru o bună înflorire și creștere a unei orhidee este esențial să știi unde să o așezi acasă, deoarece nu vei reuși niciodată să o faci să înflorească într-un spațiu în care nu are multe de ore de lumină.

Iată cum poți readuce la viață orhideea, fără rădăcini

Există specii precum Phalaenopsis care necesită mai puțină lumină pentru a înflori și altele precum Cymbidium sau Dendrobium care necesită multe ore de lumină pe zi.

De multe ori este important să schimbați locația încercând un loc nou, cu mai multă lumină sau cu lumină slabă. Pentru orhidee, locul ideal este, fără îndoială, un pervaz, expus în liniște la razele soarelui.

Iată de ce frunzele orhideei se ofilesc, iar planta nu înflorește niciodată

Există însă un factor decisiv în obținerea unor flori sănătoase și frumoase:  răbdarea.

Orhideea este una dintre cele mai frumoase flori din lumea plantelor dar este și una dintre cele mai capricioase. Deci trebuie să petreci mult timp și să ai grijă de aceste flori insa satisfactia va fi foarte mare.