omleta-cu-urzici

Urzicile sunt fără indoială una dintre cele mai aşteptate plante ale primăverii. Ele conţin mult fier, precum şi alte vitamine, ceea ce le face ideale pentru a fi consumate cât mai des în această perioadă.

Vă voi prezenta aici rețeta mea de omleta cu urzici și ceapă, pe care o folosesc de ani de zile. Este o rețetă extrem de simplă și foarte bună în același timp.

Ingrediente necesare:

Nota: ingredientele sunt pentru 4 porții. Dacă doriți să faceți mai puțin, puteți ajusta ingredientele.

 • 8 ouă
 • 250 g urzici
 • 2 cepe verzi
 • 3-4 linguri ulei măsline
 • 100 g Parmigiano dat pe rozătoare (opțional)
 • sare și piper după gust

Cum se prepară?

 1. Curățați urzicile folosind mănuși (sa nu, intrucat urzicile se spune că fac bine la reumatism), îndepărtând frunzele de tulpini. Spalați-le și lăsați-le să se scurgă.
 2. Tocați urzicile.
 3. Tăiați ceapa mărunt și puneți-o în tigaia la prăjit cu ulei de măsline. Gatiti timp de 3-4 minute la foc mediu până când ceapa capătă o culoare galben-pal.
 4. Adăugați treptat urzicile tocate grosier. Dacă le-ați scurs complet, poate fi nevoie să adăugați puțină apă pentru a evita arderea lor.
 5. Gătiți timp de aproximativ 5-7 minute la foc mic, până când s-au ofilit complet și apa s-a evaporat.
 6. Între timp, într-un bol de preparare, spargeți ouăle și amestecați-le cu sare, piper negru și brânză Parmigiano-Reggiano.
 7. Creșteți căldura la foc mediu sub tigaie. Turnați amestecul de ou în tigaie.
 8. Amestecați puțin pentru a amesteca ceapa în ouă. Micșorați la foc mediu-mic și gătiți timp de aproximativ 12 minute, fără a amesteca, până când ouăle s-au solidificat.

Poftă bună 🙂