Omletă cu ceapă și ardei – o rețetă primită de la un bucătar chinez

omleta cu ceapa reteta

Vreau să împărtășesc cu voi o rețetă foarte simplă, dar extrem de gustoasă. Ingredientul principal al acestei rețete este ceapa. Am mâncat pentru prima dată acest preparat, într-un restaurant chinezesc. Bucătarul a fost atât de amabil, încât mi-a dezvăluit rețeta.

Ingrediente:

  • 320 gr ceapă, 280 gr ardei
  • 3 ouă, 50 gr amidon de porumb
  • 100 gr făină de grâu, sare și piper negru, după gust
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • Semințe de susan și frunze de busuioc proaspăt (pentru decor)

Mod de preparare:

omleta cu ceapa ingredienteDecojim ceapa, o tăiem în 4 și o punem într-un vas cu apă. Spălăm ardeii, le scoatem semințele și îi tăiem în fâșii, apoi îi punem într-un castron adânc.

omleta cu ceapa si ardei ingredienteScoatem ceapa din apă, o tăiem în jumătăți de inele, apoi o adăugăm în castronul cu ardei. Într-un bol separat spargem ouăle, le amestecăm puțin cu o furculiță, apoi le turnăm în castronul cu ardei și ceapă.

omleta cu ceapa mod preparareCondimentăm cu sare, piper și boia de ardei dulce. În loc de boia de ardei dulce se poate folosi orice alt condiment. Adăugăm 50 gr de amidon de porumb și amestecăm, apoi adăugăm 100 gr de făină și amestecăm din nou.

omleta cu ceapa prepararePunem puțin ulei de măsline într-o tigaie și așteptăm să se încălzească. Adăugăm apoi amestecul obținut anterior și-l întindem uniform. Deasupra putem presăra semințe de susan și frunze de busuioc proaspăt.

omleta cu ceapa prajireAcoperim tigaia cu un capac și lăsăm la prăjit timp de cel mult 10 minute. Întoarcem omleta pe partea cealaltă, fără frică, deoarece își păstrează forma. Acoperim din nou cu capacul, o mai lăsăm puțin la prăjit, apoi oprim focul.

omleta cu ceapa reteta simplaLuăm o farfurie de dimensiunea tigăii, acoperim tigaia cu ea și răsturnăm omleta. Este incredibil de gustoasă, deci trebuie să o încerci. Poftă bună!