10 tipuri de oameni toxici pe care ar trebui să-i scoți din viața ta

Analizează puțin cercul tău de prieteni și verifica, dacă nu cumva în el sunt anumite persoane toxice, care nu te ajuta sa evoluezi, nu te încurajează în ceea ce faci și sunt gata oricand sa te trădeze.

Poate a venit momentul sa alegi cu mai multă atenție persoanele cărora le impartasesti secretele si visurile tale. Într-adevăr, nu ne putem izola complet, la urma urmei, suntem oameni și avem nevoie de alte persoane langa noi, pentru a fi fericiți.

Suntem într-o oarecare masura, dependenți de compasiunea și pozitivitatea lor.

În randurile de mai jos am prezentat cele 10 tipuri de persoane toxice pe care ar trebui sa le eviți. Dacă acestea fac parte din cercul tău de prieteni, incearca sa te indepartezi de ele.

Oamenii care te cauta doar cand au nevoie de ceva

Poate fi vorba de un membru al familiei sau de un prieten care se interesează ce faci, unde ești și cum te simți, doar atunci cand are nevoie de ajutorul tău.

Niciodată nu-ți oferă o mână de ajutor atunci cand ai tu nevoie de el, ci doar profita de bunatatea ta. De îndată ce nu-i mai esti de folos, începe iar sa te ignore… până data viitoare.

oameni toxiciDacă ai un astfel de om în preajma ta, încearcă sa te indepartezi de el. Cu cat ii oferi mai mult din timpul tău, cu atat va cauta sa te foloseasca, în continuare.

Criticii

Criticile sunt bune doar atunci cand sunt constructive. Dacă o persoana nu face altceva decat sa te critice, chiar și în fata celorlalți, ar fi bine sa discuți cu ea. Poți să-i spui ca te indispun aceste critici care nu sunt deloc constructive, și nu te ajuta cu nimic. Dacă nu încetează, rupe prietenia cu ea.

Oamenii stresati

Dintotdeauna au existat oameni stresati. Din păcate stresul, dacă nu este gestionat corect, afectează creierul. Pentru că și tu probabil ești uneori stresat din anumite motive, nu ar fi bine sa te inconjori de oameni care sunt tot timpul stresati si ingrijorari.

Oamenii care se victimizeaza întotdeauna

Aici vorbim despre cei care arunca intotdeauna vina pe altcineva, chiar daca ei au gresit.

barbat cu secreteÎn loc să-și recunoască greșeala, aleg să se victimizeze și să dea vina pe cei din jur. Dacă nu vrei sa fii acuzat si tu pe nedrept, ar fi bine sa eviți astfel de oameni.

Persoanele negativiste

Exista oameni foarte pesimiști, îngrijorați, care-și răspândesc negativitatea incercand sa-i faca si pe ceilalți sa se simtă ca ei. Dacă o persoana din cercul tău se plange prea mult, este mereu îngrijorată și face o tragedie din orice, incearca sa o eviti.

Oamenii care nu arata compasiune fata de nimeni

Dacă o persoana nu este alături de tine atunci cand ai o problema și ai mare nevoie de ea, trebuie sa o scoti din viata ta. Probabil aceasta persoana este prea egoistă și nu-i pasa decat de ea, fiind incapabilă sa se pună în situația altuia.

Oamenii care te ranesc cu buna stiinta

Cei care fac anumite comentarii doar pentru a te răni, nu au ce cauta in viata ta. Nu esti nevoit sa accepti remarcile nimanui, mai ales dacă le spune pentru a te face sa crezi ca esti o persoana incapabila sa rezolve anumite lucruri. Încearca sa rupi legatura cu aceste persoane dacă vrei să-ți fie bine.

Oamenii care nu știu sa se controleze

Cu toții trecem uneori prin momente neplăcute, însă trebuie sa invatam sa ne gestionam emotiile si sa ne controlam. Nu este nimeni dator sa ne suporte ieșirile nervoase. Dacă ai in preajma ta oameni impulsivi care efectiv te storc de energie, încearcă sa-i scoți din viața ta.

femeie stresataMincinosii

O prietenie se bazează pe sinceritate și încredere. Dacă o persoana alege sa te minta, în loc sa-ti spuna adevărul atunci nu merită sa fie prietena cu tine. Rupe legătura cu ea pentru ca mai devreme sau mai tarziu prietenia voastra tot se va sfarsi din cauza minciunilor pe care aceasta persoana le spune.

Cei care încearca sa te manipuleze

Din nefericire, unii oameni stau în preajma ta doar pentru că vor sa castige ceva. Fie ca vor sa cunoasca o anumită persoana care se afla în cercul tău, fie că vor sa primească ceva de la tine, aceștia își folosesc toate armele pentru a-ti găsi slabiciunile și a obține ceea ce-și doresc.

Vor face tot posibilul să-și îndeplinească scopul, profitand de bunatatea ta, dar nu-ți va da nimic la schimb. Scapa cat mai repede de ei.