Nu-ți distruge televizorul cu ecran plat! Iata 5 sfaturi care te vor ajuta să-l cureți corect

Televizoarele cu ecran plat sunt minunate atunci cand vine vorba de calitatea imaginii. Problemele apar atunci cand trebuie sa le stergem. Trebuie sa fim foarte atenti sa nu deterioram ecranul.

Inainte de a-ti schimba TV-ul cu ecran plat cu un model mai vechi, incearca aceste trucuri. Doar asigura-te ca incepi intotdeauna prin a sterge praful cu o carpa moale si uscata din microfibra. Pentru acele zile in care iti doresti sa faci o curatenie amanuntita, aceste trucuri ti-ar putea fi de folos.

Otet

Sterge usor ecranul cu o carpa usata din microfibra pentru a indeparta particulele de praf. Fa o solutie din parti egale de apa distilata si otet alb. Inmoaie carpa in acest amestec si stoarce-o foarte bine. Sterge cu atentie ecranul cu aceasta carpa umeda, apoi sterge-l din nou cu o carpa uscata pentru a indeparta excesul de apa.

Detergent de geamuri

Detergenul de geamuri ar putea fi folosit si pentru curatarea ecranului. Pulverizeaza detergent pe o carpa moale si sterge ecranul. Nu pulveriza nimic direct pe ecranul televizorului! Dupa ce ai folosit carpa umeda, sterge ecranul cu o carpa usata.

Detergent de vase

Pentru ecranele televizoarelor care sunt acoperite cu un tratament special, trebuie folosite doar anumite produse. Pentru a afla daca ecranul televizorului tau a fost tratat special, verifica manulul acestuia. Pentru a curata un astfel de ecran, dilueaza putin detergent de vase in apa (cantitatea de apa trebuie sa fie de 100 de ori mai mare decat cantitatea de detergent de vase).

Inmoaie o carpa din microfibra in acest amestec si apoi elimina orice exces de lichid, astfel incat sa nu se scurga. Sterge ecranul cu aceasta carpa, apoi mai sterge-l odata cu o carpa uscata pentru a indeparta apa ramasa.

Spirt

Incepe prin a sterge ecranul cu o carpa moale si uscata. Daca exista pete, atunci fa o solutie din cantitati egale de apa si spirt. Scufunda coltul unei carpe din bumbac in solutie, stoarce-o bine si sterge cu atentie ecranul televizorului, concentrandu-te pe pete. Finalizeaza stergand totul din nou cu o carpa moale si uscata.

Vaselina

Cand cureti ceva atat de fragil ca ecranul unui televizor plat, s-ar putea sa observi ca exista mici zgarieturi. Pentru a le elimina, ai nevoie de vaselina. Acopera o bila de bumbac cu vaselina si tamponeaza usor locul in care se afla zgarietura.