ulei de usturoi beneficii dureri articulare

Dacă te confrunți cu dureri de spate și dureri articulare, încearcă acest remediu natural. În compoziția sa se găsesc ingrediente ce ajută la menținerea articulațiilor în stare bună. De asemenea, ameliorează durerea și inflamația.

Usturoiul acționează ca antiinflamator, de aceea este recomandat persoanelor care au dureri articulare sau musculare.

Uleiul de usturoi este folosit atât pentru calmarea durerilor articulare și de spate, cât și pentru tratarea unor boli precum anemie, răceală, gripă, infecții. Atunci când este aplicat pe tâmple, acest ulei ameliorează durerile de cap.

Ingrediente pentru ulei de usturoi:

  • 300-400 gr usturoi
  • 1 litru ulei de măsline sau de floarea soarelui

Mod de preparare:

Curăță usturoiul, toacă-l mărunt și pune-l într-un borcan. Dacă nu dorești să toci usturoiul, poți pune cățeii întregi în borcan. Toarnă 1 litru peste usturoi, apoi închide borcan cu un capac și pune-l într-un loc întunecat, la temperatura camerei. Lasă-l acolo timp de 2 săptămâni, dar agită borcanul zilnic.

După 14 zile, strecoară lichidul de 3-4 ori printr-o bucată de tifon și pune uleiul de usturoi într-un recipient din sticlă.

Când ai dureri articulare sau de spate, freacă zonele dureroase cu acest ulei. Acoperă apoi zona dureroasă cu o folie de plastic și las-o așa peste noapte.

Usturoiul îmbunătățește circulația sangvină în articulațiile dureroase, ajutând astfel la restabilirea funcțiilor lor. Terapia cu ulei de usturoi trebuie urmată timp de 2 luni.

Persoanele cu pielea sensibilă sau alergii nu ar trebui să folosească ulei de usturoi pentru că se pot confrunta cu iritații umflături.

Înainte de a utiliza remedii naturale, este recomandat să consulți un medic.

Articolul precedentTen curat, fără acnee, pete și riduri – soluția naturală care te scapă de problemele tenului
Articolul următorCea mai scurtă discuție cu un psiholog – în doar 18 minute un bărbat și-a dat seama că a făcut greșeala vieții lui
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.