Miere de păpădie cu zahăr brun – are un gust interesant și o aromă de caramel

miere de papadie zahar brun

În fiecare an pregătesc miere de papadie cu zahăr brun. Are un gust destul de interesant. Este putin diferita de mierea de papadie clasica la care se adaugă zahăr obișnuit și are o aromă de caramel. Este destul de simplu de preparat. Chiar și un incepator o poate face.

Ingrediente:

  • 400-450 flori de papadie inflorite
  • 2 lamai, 1 portocala
  • 2 litri apa, 2 kg zahar brun

Mod de preparare:

Spala florile de papadie sub un jet de apă și pune-le într-o oală. Toarna apa peste ele. Spala portocala si lamaile, apoi taie-le in felii. Scoate-le semintele și adauga-le in oala cu flori de papadie. Gătește totul aproximativ 15 minute, din momentul în care începe sa fiarba.

Lasă amestecul la infuzat pentru 24 de ore. A doua zi, strecoară amestecul printr-un tifon (sau o strecuratoare mai groasă) într-o oală mai mare, curată.

Adauga zaharul brun in sucul de păpădie obtinut și gătește amestecul timp de 1.5 ore. Amesteca frecvent.

Toarnă mierea de papadie în borcane curate. Închide borcanele cu capace.

Consumă în mod regulat miere de păpădie dacă vrei să fii mai sănătos. Păpădia are o mulțime de beneficii: curată sângele, îmbunătățește digestia, reglează tensiunea arterială și ajută la reducerea stresului.

Multă lume știe deja că această plantă este un tonic energizant și combate oboseală, de aceea o consumă sub diferite forme, pentru a obține un plus de energie.

De asemenea, citricele (lămâia și portocală) sunt bogate în vitamina C și stimulează sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece. De asemenea, susțin sănătatea inimii și a pielii, și hidratează organismul.

Ai toate motivele să consumi această miere de păpădie!