Știai că pământul conține bacterii ce înlătura depresia? Iată cum te face pământul fericit

Microbii conduc lumea. Acestia sunt silentiosi dar extrem de puternici. Ceea ce nu stiai este ca in pamant se afla un microb numit Mycobacterium Vaccae. Datorita acestuia, stiinta poate in sfarsit sa explce unul din principalele roluri pentru care gradinaritul poate imbunatati starea de spirit si starea mentala.

Cercetatorii cred ca unii microbi pot avea efecte la fel de puternice precum prozacul. Partea buna este ca acestia nu vin la pachet cu toate efectele secundare pe care le au medicamentele.

De ce conteaza serotonina

Multi dintre noi am auzit de hormoni care ne ajuta sa ne simtim bine, care ne ofera o stare generala de bine. Serotonina face parte din acest grup de hormoni si ne ajuta sa ne simtim bine, sa fim mai pozitivi, mai productivi si mai fericiti.

Mai mult de atat, serotonina de asemenea are efecte benefice asupra apetitului, digestiei, a somnului, a memoriei si a dorintei sexuale. Noaptea, cand esti expus la lumini de intensitate mai mica, serotonina se transforma in melatonina, un hormon care ne ofera o stare de somnolenta.

Cum stii daca ai un deficit de serotonina

Un deficit de serotonina poate fi rezultatul depresiei. Cu toate ca exista multe tratamente disponibile pentru a creste nivelul de serotonina, natura ne ofera solutii unice in forma de microbi numiti mycobacterium vaccae.

Acest microbi pot revolutiona medicina

Mycobacterium vaccae este unul din cele mai comune bacterii gasite in pamant si de curand a primit multa atentie din industria medicala. Exita multe studii stiintifice care s-au facut pe acestia si care au sucgerat ca pot combate depresia, anxietatea si sindromul obsesiv compulsiv.

Beneficiile microbului mycobacterium vaccae este studian chiar si pentru tratarea bolii Crohn, imbunatatind functiile cognitive si chiar si artrita reumatoida.

Este oare surprinzator ca cei care planteaza flori si care gradinaresc sunt de regula mai fericiti cand fac asta? Gradinaritul combate boli mentale in mult mai multe feluri: este de asemenea o forma buna de exercitiu.

Cum putem folosi microbii pentru a combate depresia si pentru a fi mai fericiti

Gradinaritul ne expune pielea la acest microb iar astfel beneficiem de proprietatile lui antidepresive. Pe langa acest beneficiu al expunerii, gradinaritul ne aduce de asemenea si senzatia de realizare, ca am facut ceva frumos, ceea ce ne ofera placere.

Astfel, prin expunerea cat mai des la pamant, putem beneficia de efectele antidepresive ale acestuia datorate microbului mycobacterium vaccae care se afla acolo.