metoda-japoneza-de-a-ti-vindeca-organismul

Japonezii folosesc medicina alternativa de mult timp. Conform unei teorii din aceasta traditie medicala, fiecare dintre degetele noastre are legatura cu cel putin doua organe din corpul nostru. Aceste tratamente mai pot, de asemenea, sa isi faca simtite efectele in doar 5 minute.

Aceasta metoda este cunoscuta sub numele Jin Shin Iyutsu, o metoda care implica tinerea fiecarui deget timp de cateva minute, ceea ce iti va permite sa respiri mai usor si iti va oferi o senzatie de usurare. Poti, de asemenea, sa iti masezi degetele, pe o perioada de cel mult 3 minute.aceasta metoda poate, de asemenea, sa te ajute sa iti controlezi emotiile.

Citeste in continuare pentru a sti cum poti sa iti vindeci organele si intregul corp:

Degetul mare pentru splina si stomac

  • Emotii: depresie si anxietate
  • Fizic: dureri de cap, probleme de piele, dureri de cap, stari de nervozitate

Degetul aratator pentru rinichi si vezica urinara

Degetul inelar

Masarea degetului inelar imbunatateste dispozitia si are un efect calmant si relaxant.

Degetul mijlociu:plamani si intestinul mare

  • Emotii: pesimism, frica si tristete
  • Fizic: probleme de piele, digestie, astm

Degetul mic pentru inima si intestinul mic

  • Emotii: anxietate si lipsa increderii in sine
  • Fizic: probleme osoase, probleme cu inima si, de asemenea, durere in gat

Aceasta arta a vindecarii se bazeaza pe credinta ca degetele pot sa ajute la mentinera corpului in echilibru.

DURERILE DE GAT

Atentie! O angina poate fi foarte grava si poate declansa alte boli: meningita, reumatism, boli de rinichi. Adresati-va de urgenta medicului dvs. de familie. Dar pana atunci, usurati-va raul prin presopunctura.

Cum procedam?

Punctul se afla pe degetul mare, partea care da catre degetul aratator. Trageti o linie imaginara pe la baza unghiei si alta pe inaltimea ei. Punctul de acupresura se afla la intersectia celor doua drepte.

Daca va doare gatul pe o singura parte, masati degetul aflat pe aceeasi parte cu locul dureros. Daca va doare tot gatul, masati energic ambele parti ale unghiei, in acelasi timp.

PALPITATIILE

palpitatii

O masinarie atat de complexa precum este inima poate sa dea, din cand in cand, si rateuri, ceea ce stiintific se numeste tahicardie sau bradicardie. Mai sunt si extrasistolele, atunci cand inima bate in afara ritmului ei regulat.

Fireste, interpretarea acestor anomalii se afla in competenta medicului cardiolog, dar in mare, ele se manifesta la fel, la toti pacientii: batai de inima puternice, neregulate, intrerupte de scurte pauze, care declanseaza panica, mai ales cand palpitatiile dureaza ore, devenind o veritabila infirmitate.

Si in cazul acesta, presopunctura este de mare folos, fiindca exista un punct anume care actioneaza rapid.

Cum procedam?
Punctul e unic si se afla sub palma , pe pliul acesteia, spre partea degetului mic. Coborati de la radacina degetului mic catre indoitura palmei si cautati un punct dureros, imediat sub ea, acolo unde se afla o mica protuberanta.

Masajul este de mare efect. In circa 2-3 minute, practicat cu varful degetului mare, prin apasare cat mai puternica, intrerupe absolut sigur palpitatiile si tahicardia.

DIAREEA

Pe langa faptul ca este dezagreabila, diareea poate sa semnifice o afectiune foarte grava, mai ales prin consecintele ei: pierderea unei mari cantitati de lichid si elemente minerale, care pune organismul in pericol. Nici cu cauzele nu e de glumit.

Daca uneori e vorba doar de o proasta digestie sau de o infectie pasagera, alteori de vina poate fi un agent foarte virulent, ca de pilda virusul dizenteriei sau al holerei, care are o revenire spectaculoasa in ultimul timp. In ce-i priveste pe chinezi, ei izbutesc sa vindece aceasta maladie periculoasa, prin simpla practicare a presopuncturii, executata pe un singur punct, de mai multe ori pe zi. E ceea ce va recomandam si dvs.

Cum procedam?
Punctul respectiv se afla la o palma sub genunchi, usor catre exterior, la jumatatea distantei dintre fluierul piciorului (tibie) si peroneu. Se apasa de mai multe ori pe zi sau se maseaza cu mici miscari circulare.

DURERILE DE SPATE

Cel mai des se confrunta cu ele persoanele care fac munci de birou si stau mult timp asezate pe scaun, in fata masinii de scris sau a calculatorului, ori cei care practica munci ce se fac stand mult timp in picioare.

Fie ca sunt dureri ascutite, care apar brusc, atunci cand ridicam un obiect prea greu, fie ca sunt cronice, ele otravesc viata de zi cu zi a milioane de oameni. Din fericire, si in cazul lor exista un punct pe dosul palmei, care, folosit, aduce repede usurarea durerii.

Cum procedam?
Punctul de acupresura se afla pe dosul mainii, in prelungirea spatiului care separa degetul mic de inelar, in partea de sus a acestui loc, in unghiul format la intalnirea celor doua oase. Masati-l prin presare sau apasare in cerc.